Crypto krijgt groen licht van grote banken met lancering nieuw project

Louise de Graaf


Nog niet zo lang geleden liep de bankensector met een grote boog om crypto en blockchain heen, maar dat is nu totaal anders. De Britse bank Standard Chartered en het Japanse SBI Holdings hebben bekendgemaakt dat ze samen in crypto-bedrijven gaan investeren.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bank deed ervaring op met investering in Ripple

Dat schrijft SC Ventures in een persbericht. SC Ventures is een dochteronderneming van Standard Chartered, waarmee de bank investeert in innovatie en fintech. Het dochterbedrijf heeft samen met SBI Holdings een joint venture opgezet in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waar de twee banken gezamenlijk 100 miljoen dollar aan financiering in zullen stoppen.

SC Ventures zal de crypto-kennis van Zodia Custody, Zodia Markets, Metaco en Ripple (XRP) gebruiken, waar het bedrijf eerder in heeft geïnvesteerd. Het raamwerk voor het bedrijf begon afgelopen mei vorm te krijgen, toen Standard Chartered voor zijn bezigheden in crypto samenwerkte met de beurswaakhond van Dubai. Diezelfde maand verkocht het juist zijn aandeel in infrastructuurbedrijf Metaco SA.

De joint venture wil ‘strategische investeringen doen in [blockchain-infrastructuur,] risicomanagement, KYC, decentralized finance (DeFi), tokenisen, consumentenbetalingen en de metaverse. SBI-bestuursvoorzitter en -CEO Yoshitaka Kitao verklaarde dat SBI ook heeft geïnvesteerd in bedrijven waar SC Ventures in heeft geïnvesteerd. Het samenwerkingsverband was dus een logische stap.

Verder zullen de investeringen in startups wereldwijd worden gedaan en variëren van startkapitaal tot series C.

Banken gebruiken crypto-technologie steeds vaker

De woorden ‘bank’ en ‘crypto’ worden steeds vaker in één adem genoemd. Afgelopen oktober heeft Deutsche Bank, Duitslands grootste bank, testtransacties gedaan op de blockchain. De digitale euro komt langzaam dichterbij, en ook deze bank lijkt te concluderen dat het mee moet met de tijd.

Zelfs finance-reuzen als BlackRock en JP Morgan zijn langzaam bezig met crypto. BlackRock kennen we natuurlijk van de aanvraag van de bitcoin spot-ETF, die sinds juni veel optimisme uitlokt in de markt. JP Morgan heeft onlangs met BlackRock aandelen in een geldmarktfonds op de blockchain gezet via zijn eigen crypto-platform Onyx.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment