Crypto koersen voorspeld met goddelijke krachten en spiritualiteit

Louise de Graaf


Voorspellingen van crypto koersen zijn doorgaans berust op technische, fundamentele en  on-chain analyses. Echter zijn er ook veel dubieuze methoden die in gebruik worden genomen om een voorspelling los te laten over toekomstige aspecten van de cryptomarkt. Zo lijkt er in Thailand een groeiende groep investeerders te zijn die zich wendt tot goddelijke krachten en astrologie om marktbewegingen te voorspellen van onder andere digitale activa.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Goddelijke krachten en tarotkaartlezingen voor crypto voorspellingen

De ontwikkeling is recentelijk aan het licht gesteld in een r/CryptoCurrency thread op het sociale mediaplatform Reddit. Er worden verschillende opmerkelijke voorbeelden naar voren gebracht.

Zo is er een Facebookgroep die wordt geleid door een beroemde astroloog die zichzelf ‘Mayo’ noemt. Ze beweert een crypto trading-expert te zijn die astrologie, tarotkaarten en technische analyse gebruikt voor haar trades. Haar Facebookgroep heeft 159.000 leden haar Facebookpagina telt 1.300 volgers.

Tarotkaarten zijn een speciaal soort kaarten die worden gebruikt voor het uitvoeren van tarotkaartlezingen, een vorm van waarzeggerij en toekomstvoorspelling.

Een ander opmerkelijk voorbeeld dat wordt aangekaart op Reddit is van de zogenoemde Mor Plai, een bekende Thaise waarzegster die beweert dat ze kan communiceren met de god van de doden. Eerder dit jaar verscheen de waarzegster in de lokale krantenkoppen vanwege haar succesvolle voorspelling van augustus 2022. Ze deelde namelijk de verwachting dat de cryptomarkt vanaf november in datzelfde jaar zou herstellen van de genadeloze bearmarkt.

Vorig jaar november stond in het deken van de dramatische ondergang van crypto exchange FTX. Als gevolg bereikte de bitcoin (BTC) koers zijn absolute dieptepunt van ongeveer 15.500 dollar. Je zou dus kunnen stellen dat in dezelfde maand het ‘herstel’ van de cryptomarkt is begonnen.

Tot slot wordt er geschreven over een populair YouTube kanaal van ‘Ajarn Ton’ dat handelstips deelt op basis van astrologie. In de meerderheid van zijn recente videos wordt Terra Luna Classic (LUNC), de cryptomunt van het oude netwerk dat is overgebleven na de enorme ineenstorting van mei 2022. Volgens Ton heeft LUNC het potentieel om van een huidig niveau van 0,00005837 dollar naar 0,029 dollar te stijgen. Dit zou gelijkstaan aan een stijging van 50.000 procent.

Correlatie astrologie en bitcoin koers

Met name vanwege het feit dat het Boeddhisme de overheersende religie is in Thailand krijgen spirituele overtuigingen veel lof in het land. In het Westen zijn de meningen compleet anders en dat wordt dan ook sterk weerspiegeld in de reacties van de Reddit-thread.

Echter hebben zelfs in de Westerse wereld zelfbeschreven astrologen signalen van de sterren gebruikt om crypto-prijsbewegingen te voorspellen. Zo werd de Amerikaanse TikTok-astroloog Maren Altman razend populair vanwege haar voporspellingen tijdens de bullmarkt in 2021.

Er zou een correlatie op kunnen treden tussen astrologie en de bitcoin koers. Als genoeg handelaren geloven in astrologie, creëert dit een zogenoemde ‘self-fulfilling prophecy’. Dit betekent simpelweg dat een overtuiging waarheid wordt omdat mensen geloven dat het waar is en ernaar handelen. Momenteel is hier echter totaal geen sprake van.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment