Crypto koers crasht 50%, exchange gaat gedupeerden compenseren

Louise de Graaf


Crypto exchange OKX zag dinsdag de prijs van zijn eigen token snel crashen, ook wel een flash crash genoemd. De prijs van de token OKB (OKB) daalde opeens zo hard dat het van $50,69 naar $25,10 crashte, een daling van zo’n 50%. Inmiddels heeft OKX in een verklaring gereageerd.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Oorzaak van de crypto flash crash

Nadat de crypto exchange OKX zijn eigen token OKB zag flash-crashen, is de prijs van de token zo goed als hersteld. Momenteel handelt het rond de $47, terwijl dit afgelopen dinsdag nog anders was. Wanneer je in bezit bent van de token geniet je van voordelen zoals kortingen en exclusieve toegang op OKX.

OKX gaf in een verklaring aan dat de hoge volatiliteit de oorzaak was. De prijs van OKB daalde van $50,69 naar $48,36, wat leidde tot liquidatie van verschillende marge posities. Als gevolg ontstond er gedurende drie minuten een hoge volatiliteit en bereikte OKB een dieptepunt van $25,10.

Flash crashes komen vaker voor

Zogenoemde flash-crashes zijn niet geheel nieuw in de crypto wereld en daarbuiten. Vaak komt het door foutieve verkooporders die handmatig zijn ingevoerd. Zo maakte een Citigroup-handelaar vorig jaar een fout door een transactie met een extra nul toe te voegen. Dit leidde naar schatting tot een crash van 325 miljard van de verschillende aandelenmarkten in Europa.

Bitcoin (BTC) heeft ook al een behoorlijk aantal flash crashes gehad. Zo daalde de koers laatst nog plotseling 10%, wat de cryptowereld verbaasde. Sommige suggereren dat het ging om een rapport van analisten dat destijds werd gepubliceerd, terwijl anderen weer zeiden dat de markt simpelweg oververhit was.  


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gebruikers worden gecompenseerd

OKX liet weten dat het bezig is met een compensatie voor gebruikers. In de verklaring lieten ze het volgende hierover weten:

“We begrijpen dat deze situatie ongebruikelijk is en bieden onze excuses aan aan de getroffen gebruikers. Er zal compensatie worden verleend aan gebruikers die verliezen hebben geleden als gevolg van abnormale liquidaties, inclusief gebruikers van flexibele leningen, margehandel en producten voor de handel in meerdere valuta. Een gedetailleerd compensatieplan zal binnen 72 uur worden vrijgegeven.”

OKX gaat in ieder geval aanvullende controles doen en liquidatie mechanismen onderzoeken om toekomstige gevallen te voorkomen.


Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 72Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment