Crypto-investeerders slepen Cristiano Ronaldo voor de rechter

Louise de Graaf


Voetbalgrootheid Cristiano Ronaldo is aangeklaagd door een groep crypto-investeerders die beweren dat ze financiële verliezen hebben geleden als gevolg van zijn promotie van cryptobeurs Binance. De aan Binance gekoppelde non-fungible tokens (NFT’s) van Ronaldo zouden investeringen in ongeregistreerde effecten op de cryptobeurs hebben gepromoot.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Binance promotie

Het gaat hier om een zogeheten class-action rechtszaak, ook wel bekend als een groepsvordering, dat op 27 november is ingediend in een rechtbank in Florida. De eisers, Michael Sizemore, Mikey Vongdara en Gordon lewis, stellen de Portugese voetbalster verantwoordelijk voor de verliezen die ze hebben geleid op Binance.

Er wordt beweert dat Ronaldo ‘’het aanbieden en verkopen van niet-geregistreerde effecten in samenwerking met Binance heeft bevorderd, ondersteund en/of er actief aan heeft deelgenomen’’.

Ronaldo ging medio 2022 een meerjarige deal aan met Binance om voetbalfans kennis te laten maken met de wereld van NFT’s en Web3 door middel van verschillende gezamenlijke NFT-collecties uit te brengen.

In de aanklacht wordt geschreven dat gebruikers die zich hadden aangemeld voor de NFT-collecties van Ronaldo meer geneigd waren om het crypto-platform voor andere doeleinden te gebruiken, zoals naar eigen zeggen het investeren in niet-geregistreerde effecten.

In de aanklacht wordt het volgende geschreven:

‘’De promoties van Ronaldo hebben Binance aangespoort of geholpen bij het werven van investeringen in niet-geregistreerde effecten door zijn miljoenen volgers, fans en supporters aan te moedigen om te investeren via het Binance-platform’’

Volgens de aanklacht had Ronaldo kennis van, of had hij moeten weten ‘’dat Binance niet-geregistreerde crypto-effecten verkocht’’, omdat hij ‘’investeringservaring en enorme middelen heeft om externe adviseurs in te schakelen’’.

Ook verwijst de aanklacht naar richtlijnen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die beroemdheden waarschuwt voor de noodzaak om betalingen voor het promoten van crypto bekend te maken, wat Ronaldo volgens de eisers niet heeft gedaan.

Binance groei dankzij Ronaldo NFT’s

Ronaldo heeft al twee NFT-collecties uitgebracht op het NFT-platform van Binance. De NFT’s brengen exclusieve voordelen met zich mee en stellen enkele fans zelfs in staat Ronaldo in levende lijve te ontmoeten.

Met zijn gigantische bereik van 850 miljoen social media-volgers beweren de aanklagers dat de NFT-verkoop ‘’ongelooflijk succesvol’’ was in het promoten van de exchange. Zo werd er verwezen naar een toename van 500 procent in zoekopdrachten naar Binance in de week na de lancering van de eerste collectie.

Post Views: 23

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment