Crypto influencer BitBoy moet mogelijk een jaar de cel in

Louise de Graaf

Gisteren schreven we al dat de crypto-influencer Ben Armstrong, ook wel bekend als BitBoy, was gearresteerd. Hij stond namelijk drukte te maken op de oprit van een voormalig zakenpartner met wie hij problemen heeft. Verbazingwekkend genoeg filmde hij het hele incident op een livestream. Inmiddels is er meer bekend over zijn arrestatie en zijn overtredingen.

Moet BitBoy de bak in?

Acht uur nadat Armstrong werd ingerekend, is hij op borg vrijgelaten. Hij overnachtte in de cel van de Gwinnet County gevangenis en er hangen hem twee aanklachten boven het hoofd: “rondhangen” en “mishandeling via angst”.

In de Amerikaanse staat Georgia wordt ‘rondhangen’ gedefinieerd als het zich bevinden op een ongebruikelijke plek waarbij anderen in de omgeving gevaar lopen. In andere woorden: Armstrong had niets te zoeken op de oprit van voormalig partner Carlos Diaz.

“Mishandeling via angst” betekent dat de overtreder geprobeerd heeft een gewelddadige daad te plegen, of een ander in gevaar te brengen. In de livestream zegt Armstrong tegen de politie dat hij een vuurwapen in zijn auto heeft liggen. Aan het begin van de stream lijkt het erop dat Armstrong het vuurwapen in zijn handen heeft en het vervolgens op de achterbank van de auto legt.

Hij betaalde $2.600 aan borg en $40 aan kosten. Mocht hij veroordeeld worden voor de bovenstaande overtredingen kan zijn straf oplopen $1.000 boete, een jaar celstraf, of beide.

Crypto twitter reageert

De ochtend na zijn overnachting in de cel probeert Armstrong via Twitter het incident nog weg te lachen.

“Dit is de moeilijkste tweet die ik ooit heb geplaatst. Ik moet iets bekennen waarvan ik dacht dat ik het nooit zou doen. Ik weet niet eens zeker of ik de moed heb om het te zeggen maar ik ga m’n best doen. Hier komt ie: mijn naam is Ben en ik ben een “rondhanger”. Ik heb acht hele uren vast gezeten.”

Aldus Armstrong. De reacties op social media zijn echter niet even lacherig. Zo spreekt de crypto handelaar EmperorBTC over een koekje van eigen deeg. Hij noemt drie lessen die we kunnen leren van de situatie waarin BitBoy is beland.

“1. Als je scamt dan zal karma je te pakken krijgen. Als het vandaag niet is dan wel later.

2. Geld geeft je macht maar ongecontroleerde macht maakt je gek.

3. Zorg goed voor je mentale gezondheid, de wereld wacht tot je onderuit gaat.”

BitBoy wordt er veelvuldig van beschuldigd zijn kijkers bewust te misleiden. Zo promootte hij in het verleden regelmatig onbekende en vage crypto projecten. 

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment