Crypto in GTA 6: Realiteit of louter speculatie?

Louise de Graaf


Grand Theft Auto (GTA) is misschien wel de meest populaire gameseries aller tijden. Van de voorgaande editie, GTA 5, werden zelfs 190 miljoen exemplaren verkocht. Inmiddels is het al meer dan tien jaar geleden dat GTA 5 uitkwam (de tijd vliegt), en het moment waarop de langverwachte GTA 6 uitkomt, komt dichterbij.

Rockstar Games, de uitgever van de GTA serie, heeft aangekondigd dat er in december een trailer voor de nieuwe game wordt onthuld. Daarmee laait ook de discussie weer op of er een crypto element in GTA 6 zal zitten.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Komt er crypto in GTA 6?

De afgelopen jaren wordt crypto langzaamaan een steeds groter onderdeel van de gaming industrie, en meerdere grote gaming-studios implementeerden al crypto en blockchain in hun games.

Er wordt weer hevig gespeculeerd of GTA ook crypto zal implementeren, maar volgens sommigen is de kans echter klein. Niet overal wordt crypto met open armen ontvangen.

“Mijn standpunt komt overeen met de notie dat [crypto] een grijs gebied is. Dit is substantieel genoeg voor een grote speler als Rockstar Games om te aarzelen voordat het een vorm van virtual currency implementeert in hun games of een eigen crypto gebruikt,” aldus John Matogue, een digital asset advocaat, in gesprek met het Amerikaanse crypto nieuwsplatform Coindesk.

Crypto grijs gebied in VS

Matogue noemt ook de vijandige aanpak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Mocht Rockstar Games crypto implementeren, zouden ze hiermee bij de commissie in de problemen kunnen komen. Dit is simpelweg het risico niet waard met het belang van aandeelhouders in het achterhoofd.

Een makkelijke keuze voor Rockstar Games, zou je wellicht denken. De SEC bracht in het verleden echter een statement naar buiten waarin het stelde dat crypto in games niet onder de effectenwetgeving vallen omdat ze bedoeld zijn voor in-game aankopen. Ze gelden dus niet als investeringen waardoor wellicht de deur op een kier staat.

De wetgevende situatie omtrent crypto blijft echter onduidelijk in de Verenigde Staten. Het zou dus geen verrassing zijn als een grote game-studio als Rockstar Games zich op de vlakte houdt tot er meer wetgevende duidelijkheid over dit onderwerp bestaat.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment