Crypto gaat nucleair met nieuwe token gekoppeld aan uranium

Louise de Graaf


Deze week lanceerde een nieuwe, merkwaardige crypto token op de markt: Uranium3o8 (U). De token is gekoppeld aan uranium en is sinds dinsdag verhandelbaar op Uniswap. Is dit de volgende populaire crypto token onder de crypto handelaren?


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Wat is de crypto Uranium3o8?

Uranium3o8, tevens de naam van het bedrijf achter deze token, is een crypto token die één pond uranium vertegenwoordigt. Uranium is een zilverwit, radioactief metaal dat gebruikt wordt als energiebron voor kernenergie.

Het beursgenoteerde uraniumbedrijf Madison Metals uit Canada levert de activa ondersteuning voor de U-tokens. Sanmiguel Capital Investments LLC is verantwoordelijk voor het beheer en de uitgifte van de U-tokens.

Echter kunnen ze niet zomaar fysiek uranium leveren aan de eigenaren van de U-token. Hiervoor is een streng protocol opgesteld dat gevolgd moet worden, vanwege het potentiële gebruik ervan in kernwapens en de daarmee samenhangende risico’s voor de gezondheid, de veiligheid en het milieu.

Vraag naar Uranium stijgt

Recent is gebleken dat de vraag naar uranium voor reactoren zal stijgen met maar liefst 28% tegen 2030 en tegen 2040 bijna verdubbelt. Een stijging in de vraag naar uranium kan zorgen voor een hogere waarde van de U-token.

Verder geeft World Nuclear Association (WNA) aan dat de mondiale kernenergie capaciteit tegen 2050 op zijn minst moet verdrievoudigen om klimaatdoelstellingen te verwezenlijken en de energiezekerheid te garanderen.

Ook belooft President Biden, in samenwerking met Groot-Brittannië en tien andere landen, om de kernenergie capaciteit tegen 2050 te verdrievoudigen.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Eerste open spotmarkt voor uranium

Cameco, één van de grootste leveranciers van de grondstof uranium, laat weten dat deze grondstof geen open spotmarkt heeft en dat de handel plaatsvindt door middel van privé onderhandelingen tussen kopers en verkopers.

Na de lancering van de U-tokens op Uniswap is daar verandering ingekomen. Ryan Gorman, hoofdstrategie bij Uranium3o8, laat weten: “Ons doel is het creëren van een spotmarkt voor uranium”.

Verder is Uranium3o8 van plan om begin volgend jaar aanvullende producten te bieden, aldus Gorman.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment