Crypto gaat ‘mainstream’ worden in Europa, volgens VanEck

Louise de Graaf


Het Amerikaanse investeringsfonds VanEck is een van de uitgevers van de succesvolle bitcoin (BTC) spot ETF’s. Maar ook de Europese divisie van het fonds, VanEck Europe, is zeer te spreken over crypto. Volgens Martijn Rozenmuller, de CEO van de Europese divisie, zal het belang van crypto voor het investeringsfonds enkel toenemen.


Totale waarde van bitcoin bereikt nieuwe all-time high

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Crypto wordt steeds groter

Momenteel is ongeveer 10 procent van alle assets in beheer van VanEck Europe crypto gerelateerde assets. Rozenmuller verwacht echter dat het aandeel van crypto in deze verdeling zal toenemen en op den duur de helft van alle assets in beheer zal bedragen.

“Ik denk dat die balans zal verschuiven. Crypto zal nog belangrijker worden en de verdeling zal richting de 50/50 gaan,”

Aldus Rozenmuller, die vertelt dat de crypto ambities van VanEck niet iets van de laatste maanden is. VanEck is namelijk al veel langer geïnteresseerd in het aanbieden van crypto producten. Het fonds diende in 2017 al zijn eerste aanvraag in voor een bitcoin ETF.

In 2021 lanceerde VanEck Europe al een cryptosector ETF, het VanEck Crypto and Blockchain Innovator UCITS ETF. Dit beursfonds bevat onder andere aandelen van Coinbase, Block, Marathon Digital, Bitfarms en MicroStrategy. Ondanks de volatiliteit van de afgelopen jaren is dit ETF een van de best presterende beursfondsen van VanEck.

VanEck focust op crypto producten

Rozenmuller meent dat het streven van het investeringsfonds is om mensen financiële producten aan te bieden met een langetermijnvisie. Hij meent dat het crypto ETF van VanEck Europe hier geknipt voor is.

Ondanks het succes van de bitcoin ETF’s wordt de crypto sector nog steeds gezien als een buitenstaander in de financiële wereld. Voor VanEck Europe is dit geen probleem en het fonds biedt zijn klanten dolgraag investeringsmogelijkheden aan die “iets minder mainstream” zijn.

“Er zijn concurrenten die hele goede ETF’s hebben. Er zijn concurrenten die focussen op exchange traded notes (ETN’s) als het gaat om crypto. Maar er zijn er niet veel die het allebei doen en het ook heel goed doen en een positief verschil maken.”


Post Views: 29Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment