Crypto fondsen zien weer enorme groei, ondanks tegenslag

Louise de Graaf


Vorige week had beursfondsaanbieder CoinShares niet zulk goed nieuws: de beursfondsen hebben twee weken geleden een einde gemaakt aan de enorme wekenlange instroom van nieuw kapitaal. Toch was dit maar van korte duur; deze fondsen zijn opnieuw flink gegroeid.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Crypto fondsen groeien weer

Dat blijkt uit nieuwe gegevens van CoinShares. Op sociale mediaplatform X suggereert CoinShares’ onderzoekshoofd James Butterfill dat het wekelijkse onderzoeksrapport in verband met de feestdagen nog even op zich laat wachten. Toch heeft hij wel de data van vorige week onthuld.

De gemeten fondsen zijn vorige week met 102,7 miljoen dollar gegroeid. Dat is een forse verbetering ten opzichte van twee weken geleden, toen krompen ze namelijk nog met 15,8 miljoen dollar. Ook ten opzichte van vorige week betreft het een flink verbetering; toen groeiden de fondsen met 42,8 miljoen dollar.

Bitcoin aan kop in aanloop naar ETF’s

Zoals meestal groeiden beursproducten voor bitcoin (BTC) weer het hardst – met 87,6 miljoen dollar om precies te zijn. Ethereum (ETH) deed in 2023 regelmatig niet mee met de groeiende trends van de concurrerende coins, maar vorige week gold dat juist niet.

Deze fondsen zagen namelijk een totale groei van 7,9 miljoen dollar. Daarmee is de netto-groei voor dit jaar op slechts 23 miljoen dollar komen te liggen. Het is een schril contrast vergeleken met bitcoin-fondsen, die dit jaar met 1.758 miljoen dollar groeiden.

Solana (SOL) fondsen deden het vorige week ook iets rustiger aan en groeiden met 7,9 miljoen dollar. Toch blijft deze altcoin razend populair bij investeerders. De solana koers is dit jaar al met zo’n 1.100% gestegen. Andere altcoins deden het eveneens wat rustig aan. Cardano (ADA) Exchange Traded Products (ETP’s) groeiden met slechts 1 miljoen dollar tot een totale marktwaarde van slechts 69 miljoen dollar.

Ook valt op dat het geld uit eigenlijk alle landen komt. Meestal nemen een paar landen zoals de VS of enkele Europese landen het voortouw, maar nu was het bedrag redelijk verdeeld. Alleen investeerders uit Zweden verkochten netto zo’n 8,7 miljoen dollar. Landen die te klein waren om mee te nemen zorgden voor netto-verkopen van 0,8 miljoen dollar.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment