Crypto-fondsen groeien na goed nieuws, bitcoin weer populair

Louise de Graaf


De afgelopen paar weken waren niet zo gunstig voor de koersen van veel crypto. Veel coins zijn licht gedaald, maar investeerders zijn positief gebleven. Crypto-beursfondsen zagen vorige week voor de derde week op rij inflows.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Crypto beursfondsen groeien na SEC nieuws

Dat schrijft CoinShares in een wekelijks onderzoeksrapport. Vorige week stroomde 16 miljoen dollar de gemeten beursfondsen van onder andere Bitwise, Grayscale, ProShares, 21Shares en CoinShares zelf binnen. Wel is de groei een stuk minder aanzienlijk dan die van vorige week, toen bedroeg het bedrag namelijk bijna 80 miljoen dollar. Dat was de grootste groei in maanden.

De in- en uitstromen bij crypto-investeringsfondsen. – Bron: CoinShares.

De inflows zouden grotendeels zijn veroorzaakt door het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) niet in hoger beroep is gegaan in de verloren rechtszaak tegen Grayscale. Afgelopen vrijdag was namelijk de laatste dag om dit aan te geven.

Grayscale wil van het GBTC-beursfonds een Exchange Traded Fund (ETF) maken, wat de markt beschouwt als een beter beursproduct dan het huidige trustfonds. Nu moet de SEC het verzoek van het bedrijf opnieuw in behandeling nemen.

Bitcoin en solana opnieuw populair

Zoals meestal was bitcoin (BTC) weer de belangrijkste bestemming van het geld. 16,4 miljoen dollar stroomde zelfs naar de oudste cryptocurrency, iets meer dus dan het totale nettobedrag van de week. Ethereum (ETH) fondsen krompen ondertussen met 7,4 miljoen dollar, waarmee het bijna alle groei van oktober weer heeft ingeleverd.

Fondsen die short zijn op bitcoin en dus mikken op een dalende koers groeiden met 1,7 miljoen dollar, wat wellicht aangeeft dat het sentiment onder investeerders wisselt.

Sommige altcoins groeiden ook. Een paar weken geleden werd duidelijk dat fondsen voor solana (SOL) sinds begin dit jaar het hardst zijn gegroeid. Ook afgelopen week was de groei van 3,7 miljoen dollar voor solana weer aanzienlijk. Het enige andere fondstype voor één enkele cryptocurrency dat duidelijke groei zag, waren beursfondsen voor XRP. Die groeiden met 0,4 miljoen dollar.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment