Crypto exchanges profiteren enorm van zwaar weer bij Binance

Louise de Graaf


Binance heeft het dit jaar zwaar onder het strenge beleid van overheden. Het platform is daardoor al flink gekrompen, terwijl sommige andere handelsplatformen in marktaandeel zijn gegroeid. Ook afgelopen november was dit het geval.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handelsvolumes crypto exchanges stijgt weer

In een onderzoeksrapport beschrijft crypto-marktonderzoeker CCData uitgebreid de stand van zaken bij crypto exchanges in november. Voor de tweede maand op rij steeg het handelsvolume, ditmaal tot het hoogste punt sinds afgelopen maart. Het gezamenlijke volume voor de spot-handelsparen en derivatenmarkten zoals futures en optiecontracten steeg naar 3,61 biljoen dollar, goed voor een stijging van maar liefst 40,7%.

Het afgelopen jaar was niet bepaald gunstig voor het handelsvolume. Afgelopen zomer lag de maatstaf nog op het laagste punt in 4,5 jaar. De gestegen koersen waren klaarblijkelijk niet genoeg om handelaren actiever te maken, maar nu lijkt dat te zijn veranderd.

OKX, Bybit winnen van Binance

Eigenlijk hadden alle exchanges dus baat bij de hogere volumes. Ze halen hun inkomsten namelijk uit de handelscommissies die ze rekenen. Maar niet ieder platform had er evenveel baat bij, zo is het marktaandeel van Binance voor de negende maand op rij gekrompen. Binance bediende in november 47,6% van de markt.

Daarmee is het nog steeds met afstand het grootste handelsplatform, maar het is ook een forse vermindering ten opzichte van begin dit jaar. Toen had het nog bijna 65% van de markt in handen. Ook momenteel is er nog steeds een harde daling: in oktober had het nog 51,6% van de markt.

OKX is de cryptobeurs die het meest op Binance insluipt. Afgelopen maand steeg diens marktaandeel tot 20,2%. Dat was goed voor een groei van 660 miljard dollar en een groeipercentage van 53,8% voor OKX’ derivatenhandel. De spot-markt van OKX groeide ook, maar de groei betrof slechts 3,9% tot 7,4% van de markt.

Bybit zit OKX weer op de hielen, dit platform zag het derivatenvolume groeien met 42,9%. Om precies te zijn werd op Bybit 375 miljard dollar meer verhandeld. Daarmee heeft het een marktaandeel van 11,9% bemachtigd. De spot-markt van deze concurrent groeide met 4,9% tot 5,8% van de totale spot-markt.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment