Crypto exchange lanceert eigen token met airdrop van $700 miljoen

Louise de Graaf


Jupiter, de gedecentraliseerde exchange (DEX) op het Solana (SOL) netwerk, heeft zijn nieuwe native token woensdag gelanceerd. De digitale munt gaat onder de ticker JUP door het leven. Gebruikers van het platform kunnen genieten van een airdrop in de token. Ongeveer 955.000 wallets komen hiervoor in aanmerking, waarvan meer dan 20% de gereserveerde tokens in het eerste uur claimde.


Algorand CEO gehackt, maar dader doet niet wat je zou verwachten

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Crypto airdrop blijkt geslaagde test

De digitale munt heeft een initiële maximale circulerende voorraad van 1,35 miljard tokens. Volgens CoinGecko was de munt enkele seconden $2 waard. In slechts een kwartier stabiliseerde de koers naar een prijs van ongeveer $0,65, een waardering waar de token op het moment van schrijven zich nog steeds op bevindt.

De totale marktkapitalisatie staat met deze prijs op $860 miljoen. Daarmee neemt het project de 73ste positie in van de top 100 lijst van CoinGecko. Een indrukwekkende binnenkomer voor een gloednieuwe munt. 

De airdrop bleek een goede test om de impact op het Solana systeem en de nieuwe Launchpad infrastructuur te beoordelen. Ondanks de enorme activiteit rond de airdrop, hield het Solana netwerk stand. Het verwerkte de transacties efficiënt, hoewel er enige vertraging was door overbelasting van sommige nodes. De verhoogde activiteit leidde tot significante winsten voor actieve deelnemers en validators die profiteerden van prioriteitskosten.

Advertisement
Nieuwe mijlpaal Solana

Naast de enorme activiteit die de JUP token teweegbracht, behaalde het netwerk in het algemeen een toenemend gebruik. Begin 2024 heeft Solana een indrukwekkende mijlpaal bereikt met een recordaantal van circa 458.000 nieuwe wallet adressen in één week.

Deze toename is deels te danken aan de lancering van de memecoin WEN en activiteiten op het gedecentraliseerde finance (DeFi) platform Jupiter. De ontwikkelingen laten maar weer eens zien dat Solana een geduchte concurrent is onder de smart contract platformen, met een veelbelovende toekomst zowel op de markt als in technologische vooruitgang.

Het Solana netwerk maakte de laatste paar weken een aantal zeer succesvolle lanceringen mee. Nieuwe memecoins zoals de eerdergenoemde WEN, maar ook BONK en WIF deden het zeer goed. Momenteel is één solana token $96 waard.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment