Crypto-exchange Binance zet nieuwe koers in

Louise de Graaf


Binance is al jaren ‘s werelds grootste crypto exchange, maar de afgelopen jaren heeft het bedrijf het heet onder de voeten gekregen door beleidsmakers van over de hele wereld. Om de toekomst van het bedrijf in goede banen te leiden heeft Binance een bestuurscomité opgericht – ironisch genoeg is dat de eerste keer.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Binance krijgt raad van bestuur

Bloomberg heeft met Binance gesproken over de beslissing. De gloednieuwe raad van bestuur zal vooralsnog bestaan uit 7 leden, waaronder Binance-CEO Richard Teng en drie andere Binance-topmensen, namelijk Heina Chen, Jinkai He en Lilai Wang.

De drie andere leden komen van buiten de cryptobeurs. De voorzitter, Gabriel Abed, is bijvoorbeeld ook ambassadeur van eilandstaat Barbados voor de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Arnaud Ventura is verder managing partner bij investeringsfirma Gojo & Co, en Xin Wang is CEO van Bayview Acquisition Corp.

Chen, He en Wang zijn al jaren werkzaam bij Binance. Chen is bovendien medeoprichter en is volgens Forbes eveneens één van de meest belangrijke topmensen. Teng is sinds afgelopen november CEO van het bedrijf. Hij koos er vrijwel meteen voor om Binance een officieel Amerikaans hoofdkantoor te geven – iets wat Binance daarvoor nooit echt heeft gehad.

Maar niet iedereen is even optimistisch over de nieuwe raad van bestuur. Bloomberg sprak met Austin Campbell, adjunct-professor bij Columbia Business School en consulent voor blockchain-bedrijven. Hij merkt op dat Binance nog steeds niet open staat voor invloeden van buitenaf, zoals bestuursleden die geen deel uitmaken van Binance’ eigen personeelsbestand. Toch is het volgens Campbell beter dan helemaal geen bestuur hebben.

Binance’ ex-topman CZ heeft al andere plannen

Binance wordt vaak geassocieerd met Changpeng Zhao (‘CZ’), maar hij is sinds de overname van Richard Teng niet meer de CEO. Een paar weken geleden kondigde Zhao een nieuw project aan, namelijk een non-profitorganisatie dat minderjarige, achtergestelde kinderen gratis zal onderwijzen.

Ondertussen wacht Zhao zijn vonnis in de rechtszaak met de Amerikaanse overheid af. Naar verwachting zal deze zaak later in april worden afgerond.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment