Crypto exchange Binance kan problemen vermijden met miljardenschikking

Louise de Graaf


Het Amerikaanse Ministerie van Justitie, ofwel de Department of Justice (DOJ), heeft een prijs gezet op wat nodig is voor Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, om haar zaak te schikken. De DOJ onderzoekt het bedrijf namelijk al sinds 2020 voor vermeend witwassen, bankfraude en overtredingen van sancties. Het betreft een boete van buitengewone omvang, maar lijkt te dienen als compensatie voor het laten vallen van diverse strafrechtelijke aanklachten.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Gigantische crypto schikking van $4 miljard

Bloomberg bracht gisteren het nieuws naar buiten, verwijzend naar mensen die bekend zijn met de gaande besprekingen tussen Binance en de DOJ. Bloomberg meldde dat de DOJ een gigantisch bedrag van meer dan 4 miljard dollar eist van Binance als onderdeel van een voorgestelde oplossing voor een onderzoek dat al jaren aansleept.

Mocht Binance ermee instemmen om een boete van meer dan 4 miljard dollar te krijgen, dan zou dat de geschiedenisboeken ingaan als een van de grootste schikkingen ooit in het crypto-landschap.

Volgens het rapport van Bloomberg omvatten de onderhandelingen tevens de mogelijkheid dat Changpeng Zhao (CZ), de oprichter en tevens CEO van Binance, strafrechtelijk wordt vervolgd in de Verenigde Staten. Bovendien zou Binance dankzij de overeenkomst in de VS kunnen blijven opereren.

Volgens Bloomberg zou een aankondiging van een mogelijke overeenkomst al voor het einde van de maand kunnen komen. Er werd echter aangegeven dat de situatie ‘’veranderlijk’’ blijft.

Binance heeft vooralsnog niet gereageerd op het nieuws.

BNB stijgt tot hoogste prijs in maanden

Build ‘n build (BNB), de cryptomunt van Binance, schoot als reactie op het nieuws hard de lucht in. Te midden van een over het algemeen rode cryptomarkt, is BNB momenteel een van de best presterende cryptomunten.

Nadat het artikel van Bloomberg werd gepubliceerd, steeg de BNB koers binnen een halfuur met meer dan 7 procent tot een piek van bijna 264 dollar. Na een correctie van enkele uren maakte koers een hogere piek van bijna 270 dollar. Gemeten vanaf het punt voordat het nieuws naar buiten kwam en de absolute piek van meerdere uren later, is de koers met zo’n 9 procent gestegen.

De laatste keer dat BNB op een prijs van 270 dollar stond was begin juni, vlak voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Binance en CZ had aangeklaagd vanwege het vermeende overtreden van de effectenwetgeving en het plegen van fraude.

Op het moment van schrijven komt de BNB koers uit op ongeveer 259 dollar.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment