Crypto exchange Binance beëindigt ondersteuning voor eigen stablecoin

Louise de Graaf


Binance, de grootste crypto exchange van de industrie, heeft bekendgemaakt binnenkort een einde te maken aan de ondersteuning voor zijn eigen stablecoin Binance USD (BUSD). In februari van dit jaar werd uitgever Paxos al verboden om nieuwe BUSD stablecoins uit te geven, maar nu haalt Binance zelf de stekker eruit.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Crypto conversie: BUSD naar FDUSD

Paxos werd in februari het doelwit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder beweerde dat BUSD een ongeregistreerd effect is. Het New York Department of Financial Servives (NYDFS) dwong het bedrijf vervolgens om een punt achter de uitgave van nieuwe BUSD-tokens te zetten.

In augustus bevestigde Binance eerdere speculaties om geleidelijk de ondersteuning voor BUSD stop te zetten. Nu heeft de beurs haar klanten geïnformeerd dat het de ondersteuning voor BUSD-producten zal beëindigen op 15 december.

Gebruikers zullen nog steeds in staat zijn om hun BUSD op een ratio van 1:1 in te wisselen voor Amerikaanse dollars tot ‘’ten minste’’ februari 2024. Binance zei echter dat het vanaf 31 december geen opnames meer toe zal staan en dat alle resterende BUSD-saldi op dat moment automatisch zullen worden geconverteerd naar First Digital USD (FDUSD), een in juni gelanceerde stablecoin dat wordt uitgegeven door het in Hong Kong gevestigde trustbedrijf First Digital group.

Binance-klanten kunnen hun BUSD-saldi verhandelen voor FDUSD of converteren op Binance Convert zonder enige kosten.

Vóór augustus was BUSD een van de grootste stablecoins qua marktkapitalisatie, met een piek van meer dan 23,3 miljard in november 2022. Op het moment van schrijven staat de marktkapitalisatie van BUSD gelijk aan grofweg 1,7 miljard dollar. Dit weerspiegelt een daling van meer dan 92 procent in 12 maanden tijd.

Ex-CEO Binance niet vluchtgevaarlijk

Binance staat momenteel volop in de schijnwerpers in het crypto-land dankzij de miljardenschikking die het vorige week trof met de Amerikaanse overheid. Als onderdeel van de overeenkomst trad Changpeng Zhao af als CEO van de beurs. Zhao heeft schuldig gepleit voor het plegen van fraude en wordt op 23 februari veroordeeld.

Voor nu is Zhao op vrije voeten en mag hij bovendien de Verenigde Staten verlaten. CZ zou namelijk geen vluchtgevaar zijn, zo werd deze week geoordeeld. Hij zou bij zijn familie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) willen verblijven de komende tijd.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment