Crypto-bloedbad, maar avalanche blijft stijgen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is vannacht hard gedaald en heeft de hele markt als gevolg omgetoverd in een bloedbad. Er zijn weinig munten die aan een daling zijn ontsnapt, maar avalanche (AVAX) is er hier één van. De huidige nummer tien wat betreft grootste cryptomunten staat significant in de plus over de afgelopen 24 uur. Kijkend naar de behaalde winst van de afgelopen 30 dagen is de stijging bovendien nog veel indrukwekkender.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Avalanche stijgt 6%

De bitcoin koers komt op het moment van schrijven uit op 40.568 dollar. In totaal heeft de koers maar liefst 7,40 procent ingeleverd ten opzichte van een dag geleden. Het gros van de altcoins vertoont een daling van minimaal een vergelijkbaar percentage.

Avalanche daarentegen is met 6,02 procent gestegen tot een huidige prijs van 35.55 dollar. Blijkbaar is het veerkrachtig genoeg om niet met de massa mee te gaan. Binnen de top 100 cryptomunten zijn er slechts drie andere munten die een betere dag achter de rug hebben dan avalanche.

Avalanche is al meerdere weken een van de uitblinkers van de markt. Sinds eind oktober is de koers van avalanche in één rechte lijn omhooggeschoten. Op 20 oktober stond de koers gelijk aan ongeveer 9,07 dollar, maar inmiddels is dit gestegen tot 35,75 dollar. Dit weerspiegelt een gigantische stijging van zo’n 327 procent.

Crypto tokenisatie

Unit Network, een layer-1 blockchain gebouwd binnen het ecosysteem van Polkadot (DOT), bracht op 4 december de katalysatoren achter de grote stijging van avalanche aan het licht.

Volgens Unit Network is de stijging grotendeels te danken aan het feit dat grote banken het potentieel van tokenisatie van real-world assets (RWA) op de blockchain van Avalanche inzien.

De Amerikaanse bankgigant JPMorgan kondigde halverwege november aan het netwerk in gebruik te nemen voor het tokeniseren van fondsen. Daarnaast heeft Citibank de infrastructuur getest voor forextransacties. Tot slot heeft Bank of America Avalanche geprezen voor zijn TradFi-vriendelijke aanpak en noemde het zelfs de toekomst van tokenisatie.

Post Views: 83

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment