Controversiele Worldcoin crypto scherpt privacycontroles aan

Louise de Graaf


Sam Altman van OpenAI zijn nieuwe cryptoproject, genaamd Worldcoin ID, probeert ondanks alle kritische geluiden mensen met zilveren bollen te scannen om hun identiteit en leeftijd vast te stellen. Gaat dit het imago van de controversiële crypto positief veranderen?


Sony test nieuwe eigen stablecoin op het Polygon netwerk

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Worldcoin gaat zijn best doen om te voldoen aan privacy wetgevingen

Sam Altman’s Worldcoin ID neemt maatregelen om er zeker van te zijn dat de gebruikers van het platform ouder dan 18 jaar zijn en hun data wordt beschermd volgens de aanwezige regelgeving. Het mag duidelijk zijn dat dit een lastige opgave wordt gezien alle mogelijke kwetsbaarheden in elk digitaal systeem.

“Worldcoin is ontworpen om economische toegang voor iedereen te creëren en tegelijkertijd de individuele privacy te beschermen en te voldoen aan alle wetten in de landen waarin het actief is.” 

Worldcoin heeft twee grote doelen, een basisinkomen voor iedereen ter wereld en de mogelijkheid bieden om online te bewijzen dat je mens bent. Je kunt niet alleen de app downloaden, maar jezelf ook als mens registreren in 35 steden en twintig landen.

Op 9 april zijn er twee updates aangekondigd, de mogelijkheid om de World ID te ontkoppelen met een iris code verwijdering en in persoon leeftijdsverificatie checks.
Dit proces wordt gedaan door zogenaamde bollen die gebruikers ogen kunnen scannen om te bevestigen dat ze mens zijn.

“Worldcoin wil niet de identiteit van een persoon weten, maar alleen dat zij uniek is en mens”, aldus het bedrijf zelf. 

Het ongedaan maken van de verificatie van de World ID omvat het permanent verwijderen van de iriscode van de gebruiker, een numerieke weergave van hun unieke iristextuur. De iriscode zorgt ervoor dat individuen slechts één World-ID kunnen verifiëren.

Privacy en veiligheid voorop bij Worldcoin ID

Na de afkoelperiode van zes maanden worden de iriscodes permanent verwijderd en onherstelbaar gemaakt. Worldcoin heeft samengewerkt met privacy- en beveiligingsexperts, waaronder het Beierse Staatsbureau voor Toezicht op Gegevensbescherming (BayLDA), om deze optie voor niet-verifieerbare gegevens te ontwikkelen. BayLDA fungeert als de hoofd toezichthoudende autoriteit van het project in de Europese Unie.

De tweede update omvat het implementeren van persoonlijke leeftijdsverificatiecontroles op alle Orb-locaties om ervoor te zorgen dat het platform alleen toegankelijk is voor personen van 18 jaar en ouder. Voordat individuen World ID-verificatie ondergaan, moeten ze een leeftijdsverificatiecontrole ter plaatse ondergaan, uitgevoerd door personeel van derden.

Worldcoin heeft veel gekregen van sommige critici, met zorgen over de centralisatie, privacy en beveiligingsimplicaties. Wellicht dat de nieuwe functies hier iets aan kunnen veranderen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment