Coinbase maakt eindelijk weer winst, aandeel schiet omhoog

Louise de Graaf


Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, heeft indrukwekkende resultaten behaald in het vierde kwartaal van 2023. Volgens het gepubliceerde rapport heeft het bedrijf zijn verwachtingen overtroffen en na lange tijd van verlies eindelijk weer een aanzienlijke winst geboekt. Dit was terug te zien in de stijging van de koersprijs van Coinbase.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Coinbase boekt eerste winst sinds 2021

Het aandeel van Coinbase is met maar liefst 12,7% gestegen na het verslaan van de verwachtingen voor het vierde kwartaal. De inkomsten van het bedrijf in dit kwartaal overtroffen de prognoses, wat resulteerde in een positieve reactie van investeerders op de beurs. Deze sterke prestaties zijn deels toe te schrijven aan de groei van de cryptomarkt en de toegenomen interesse van institutionele investeerders in digitale activa. Hiermee kan de komst van de Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) als een van de drijvende factoren gezien worden.

In het vierde kwartaal bedroeg de netto-omzet van Coinbase $905 miljoen. Dit is een aanzienlijke toename van 45,2% ten opzichte van het derde kwartaal. Hiermee werden de verachtingen van ongeveer $825 miljoen ruimschoots overtroffen.

Ook slaagde de cryptogigant erin om een winstbedrag neer te zetten. Het noteerde een nettowinst van $273 miljoen, wat het al sinds 2021 niet lukte. Het vierde kwartaal van dat jaar was het laatste kwartaal waarin Coinbase het kwartaal met positieve inkomsten afsloot. In het vorige kwartaal leed het nog een nettoverlies van $2 miljoen.

Positieve cijfers terug te zien in beurskoers

De belangrijkste inkomstenbron voor de cryptobeurs zijn de transactie-inkomsten. Het totaal daarvan afgelopen kwartaal was $529,3 miljoen. Hiervan kwam $493 miljoen voort uit de handel in crypto door consumenten. Dat was bijna een verdubbeling ten opzichte van het derde kwartaal. Logische reden daarvoor is de stijgende bitcoin-koers over de afgelopen maanden. De inkomsten uit institutionele transacties verdubbelden zelfs tot $36,7 miljoen.

Tot slot heeft beursgenoteerde bedrijf heeft $375,4 miljoen verdiend aan abonnementen- en service-inkomsten. Deze waren voornamelijk afkomstig van stablecoin en blockchain-beloningen.

Volgens de statistieken heeft dit geresulteerd in een stijging van de beurskoers van Coinbase. In de uren na het delen van de cijfers steeg de koersprijs naar $186,70, wat neerkomt op 12,7%

CEO van het cryptobedrijf CoinFlip vertelde dat hij “niet verrast” was dat Coinbase de winstdoelen heeft overtroffen. Dit zou alles te maken hebben het toegenomen aanbod. Weiss is positief gesteld over zijn concurrent. “Ik hoop dat Coinbase in het volgende kwartaal blijft worden gezien als een voortrekker in gesprekken over naleving en regelgeving.”

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment