Circle CEO ziet grote kansen in aankomende stablecoin wetgeving

Louise de Graaf


Jeremy Allaire, CEO van Circle, heeft in een interview zijn optimisme geuit over de mogelijke goedkeuring van wetgeving voor stablecoins. Circle, een groot fintech-bedrijf bekend van stablecoin USD Coin (USDC), doet het in de wereld van crypto goed als een van de grootste coins op basis van marktkapitalisatie. Het bedrijf hoopt op positieve ontwikkelingen wat betreft regelgeving.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

CEO lyrisch over toekomstige wetgeving

Allaire gelooft dat er een goede kans is dat wetgevers positieve stappen zullen zetten om de regulering van stablecoins in de Verenigde Staten te verbeteren. Hij benadrukt het belang van een duidelijk wettelijk kader om de stabiliteit en acceptatie van stablecoins te vergroten.

Volgens hem is er een groeiende erkenning binnen de regelgevende instanties van de potentiële voordelen van deze digitale activa. “Ik denk dat er momentum is. Ik denk dat er een zeer goede kans is dat dit dit jaar tot wet wordt verheven,” zei Allaire in een interview.

“Digitale dollars worden over de hele wereld ingevoerd, andere overheden reguleren digitale valuta’s in dollars voordat de Verenigde Staten dat doen. Dus ik denk dat er een zeer sterke wens is om op te treden en leiderschap van de VS te claimen en de juiste consumentenbescherming te waarborgen,” voegt hij eraan toe.

Dante Disparte, Chief Strategy Officer en Global Head of Public Policy van Circle is zeer te spreken USDC als betalingsmunt. “Ik blijf optimistisch dat het beleid voor betalingsstablecoins mogelijk is in het begin van het nieuwe jaar. En dat wordt steeds meer een realiteit, niet in de laatste plaats.”

Stablecoins populair in criminele onderwereld

Allaire erkent de complexiteit van het reguleren van deze nieuwe technologieën, maar is positief over het veranderende reguleringslandschap ten opzichte van stablecoins. Disparte gaf echter aan dat beleidsmakers wellicht nog bezorgd zijn over het feit dat stablecoins mogelijk worden gebruikt voor criminele activiteiten. “Je hebt gezien in het conflict in het Midden-Oosten met het gebruik van bepaalde digitale activa als een voertuig voor het financieren van terrorisme.”

Daarmee doelt hij op de actieve handel in fentanyl. In Amerika is de softdrug populair, en de stablecoinmarkt helpt daarbij. “In de Verenigde Staten kun je het gebruik van bepaalde activa in de ruimte zien als een voertuig voor het financieren van fentanyl-handel.

Pas wanneer dit probleem wordt getackeld liggen er mogelijkheden volgens Disparte. “Tenzij dat wordt aangepakt, zou dat ingaan tegen de belangen van het land en de economie.”

Nu gratis: volg al je investeringen

Post Views: 20Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment