Cardano netwerk groeit hard en noteert nieuw record

Louise de Graaf


Op 24 januari heeft het Cardano (ADA) netwerk weer een interessante groei gezien in smart contracts. Bij elkaar opgeteld kwam het aantal smart contracts op de blockchain van Cardano tot 24.050. Verder zien we dat Cardano zichzelf blijft ontwikkelen met nieuwe releases en probeert het concurrenten zoals solana (SOL) ethereum (ETH) bij te blijven.


Historisch Cardano patroon ontdekt, met potentiële doorbraak tot $7

  • cardano-ada-logo

    Cardano nieuws

Recordhoogte van bijna 10.000 smart contracts

Gisteren bereikte Cardano het aantal van 24.050 V1- en V2-Plutos smart contracts, een recordhoogte welteverstaan. De smart contracts van Plutus bestaan uit onderdelen die op een blockchain draaien, maar ook onderdelen die buiten de blockchain om draaien. Plutos is eigenlijk een soort programmeertaal dat speciaal is ontworpen voor Cardano. Het maakt het uniek dat het geschreven is in Haskell, een geavanceerde programmeertaal.

De stijging is aanzienlijk, want op 1 januari 2024 stond het aantal nog op 14.379, aldus gegevens van Cardano Blockchain Insights. Het laat nu zien dat het met bijna 67% gegroeid is en dat er bijna 10.000 smart contracts zijn toegevoegd.

Cardano ontwikkelt door

Cardano blijft zich maar ontwikkelen op het gebied van smart contracts op zijn platform. In 2023 waren er namelijk bijna 10.000 contracten toegevoegd en was er een verhoogde ontwikkelingsactiviteit te zien.

De recente stijging in smart contracts valt op nadat het eerder de Plutus Core-taal uitgevoerd is door het team van Cardano voor Untyped Plutus Core. Na deze implementatie heeft Cardano op zijn platform aanzienlijke verbeteringen gezien met betrekking tot verlagen van kosten en de omvang van de meeste programma’s.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verschillende releases Cardano

Sinds het begin van dit jaar zijn er verschillende releases bij Cardano te zien. Deze zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van prestaties, schaalbaarheid en interoperabiliteit. Voorbeelden van nieuwe releases zijn Hydra en Marlowe 0.3.0.

Hydra is een layer-2 protocol van Cardano dat het doel heeft om de efficiëntie en transactieverwerking te verbeteren. Marlowe 0.3.0 is gelanceerd om ontwikkelaars veilig en op een eenvoudige manier smart contracts te laten bouwen, testen en implementeren. Op 11 januari kondigde het team van Marlow aan dat de website live was.

Cardano handelt op dit moment rond de $0,47 en is de achtste grootste cryptocurrency wanneer er gekeken wordt naar marktwaarde.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment