Cardano kreeg de meeste aandacht van alle crypto in december

Louise de Graaf


Het is weer tijd voor de feestdagen, wat betekent dat veel bedrijven grotendeels of zelfs helemaal plat liggen. De wereld van crypto en blockchain staat nooit stil, maar toch doen ook de ontwikkelaars van de populairste netwerken het erg rustig aan. Maar Cardano (ADA) was één van de uitzonderingen.


Cardano-ontwikkelaar hint naar veelbelovende samenwerking

  • cardano-ada-logo

    Cardano nieuws

Cardano crypto ontwikkelaars zetten door 

Dat constateert Santiment op basis van Github-activiteit. De afgelopen 30 dagen hebben ontwikkelaars het veel rustiger aan gedaan dan anders. Dat blijkt uit een ‘sterk gestructureerd proces’ dat het zelf heeft ontwikkeld. Het data-analysebureau houdt verschillende soorten gegevens bij die meten hoe ontwikkelaars op Github invloed hebben op blockchains.

Denk daarbij aan vragen om bepaalde veranderingen door te voeren, het opgooien van nieuwe ideeën en het reageren op nieuwe ideeën. De afgelopen 30 dagen stond Cardano aan kop van de onderzochte cryptocurrencies. Dat zijn er bovendien nogal wat; op zijn website claimt Santiment dat het voor meer dan 1954 cryptocurrencies gegevens bijhoudt.

Cardano heeft de eerste plek weer veroverd, klaarblijkelijk van polkadot (DOT). Die is namelijk afgezakt naar de tweede plaats. Polkadot-testnetwerk Kusama (KSM) staat op de derde plaats, maar is ook één plek omlaag gegaan. Avalanche (AVAX) en Internet Computer (ICP) zijn juist gestegen naar respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

De rest van de top 10 bestaat uit Internet Computer (ICP), Hedera (HBAR), Cosmos (ATOM), Optimism (OP), Status (SNT), Chainlink (LINK). Een toename in activiteit suggereert dat ontwikkelaars bereid zijn om bijvoorbeeld nieuwe functionaliteit toe te voegen of om de stand van zaken op een andere manier te verbeteren.

Cardano netwerk op dreef in 2023

Met het Cardano-netwerk lijkt het op het moment wel goed te zitten. Eerder in december kondigde de Cardano Foundation een samenwerkingsverband met het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobas aan. Ook is de on-chain activiteit in 2023 flink toegenomen.

De cardano koers is in 2023 ook gestegen, op het moment van schrijven met ongeveer 170%. Dat is vergelijkbaar met de prestaties van bitcoin (BTC). Toch is het verre van de best presterende grote altcoin. Die titel gaat vermoedelijk naar solana (SOL), die dit jaar met 1200% steeg.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment