“Cardano is dood” – Oprichter haalt hard uit en verdedigt project

Louise de Graaf


Cardano (ADA) blijft een naam die vaak in discussies opduikt en waar ook vaak kritiek op geuit wordt. Recentelijk heeft Charles Hoskinson, een sleutelfiguur achter Cardano, zijn visie en vertrouwen in het project gedeeld via een post op social-mediaplatform X. “Wij hebben de beste route naar innovatie,” is een van de statements die hij in het bericht maakt. De post is een reactie op een negatieve video van de bekende crypto-influencer BitBoy die stelt dat Cardano “nu echt dood is.”

Grote Cardano-update komt dichterbij

Charles Hoskinson benadrukt in zijn bericht de sterke punten van Cardano, waaronder de focus op schaalbaarheid, governance en innovatie. Het project, dat vaak onderwerp van kritiek is vanwege de relatief trage ontwikkelingen, wordt door Hoskinson gezien als een ecosysteem met een robuuste toekomstvisie.

“We hebben de beste route voor schaalbaarheid, governance en innovatie. Ook hebben we de beste gemeenschap,” stelt hij.

Een belangrijke ontwikkeling die binnenkort verwacht wordt, komt met de Chang hard fork, dat een aanzienlijke vooruitgang belooft in de richting van het oplossen van het blockchain-trilemma middels Ouroboros Leios. Dit een update waarmee de capaciteit van het netwerk vergroot moet worden.

Dit zou een van de grootste stappen voorwaarts zijn in het realiseren van een schaalbare, veilige en gedecentraliseerde blockchain. Daarnaast is het onderzoek binnen het Cardano-ecosysteem intensief opgeschaald stelt de mede-oprichter van het netwerk. Het project heeft inmiddels 209 papers gepubliceerd die bijdragen aan een snellere vertaling van onderzoek naar praktische toepassingen.

‘Ik zou niet wedden tegen een netwerk dat al 2.300 dagen 24/7 online is’

Wat Cardano volgens Hoskinson onderscheidt, is niet alleen de technologische vooruitgang, maar ook de kracht van de ADA gemeenschap en de structuur van het project. Hoskinson wijst op het ongekende trackrecord van het platform:

“Ik zou niet wedden tegen een ecosysteem met het vermogen om miljoenen mensen te betrekken en te ontgrendelen, een eigen investeringsfonds heeft en nooit heeft gefaald in meer dan 2300 dagen met 24/7 uptime.”

Cardano’s on-chain investeringsfonds, Catalyst genaamd, laat ADA holders stemmen op projecten waarin zij willen dat het fonds investeert. Het huidige fonds, Fund11, heeft meer dan 46 miljoen ADA om uit te delen, met een waarde van meer dan 24 miljoen euro.

Hoskinson bekritiseert ook de neiging binnen de industrie om zich te laten leiden door kortetermijnvisies en oppervlakkige hype. Hij trekt parallellen met de AI-sector, waar snelle veranderingen en nieuwe ontwikkelingen vaak de aandacht trekken. Hoskinson concludeert:

“De winnaars hebben fundamenten die gebouwd zijn om generaties lang mee te gaan en een gemeenschap die deze fundamenten respecteert en onderhoudt. Er is geen vervanging voor deze realiteit.”

Gratis 18 cardano (ADA) bij Bitvavo

In samenwerking met Crypto Insiders geeft Bitvavo nieuwe klanten nu 10 euro gratis als welkomstcadeau. Deze bonus is 18 ADA waard, maar kan ook worden uitgegeven aan welke andere van de 200 crypto op Bitvavo. Maak via de onderstaande knop een account aan om de gratis 10 euro te claimen.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment