BNB crypto netwerk vertoont opvallende daling van verloren activa

Louise de Graaf


In een cryptorapport wordt gemeld dat de verliezen op het BNB-netwerk aanzienlijk zijn afgenomen. Het rapport geeft inzicht in de prestaties van de BNB Chain en de opmerkelijke daling van verliezen, wat een positieve ontwikkeling is voor de wereld van crypto.


šŸŽ Begin het nieuwe jaar goed: ā‚¬10,- gratis crypto naar keuze

Crypto jaar positief afsluiten

Het nieuwste rapport van AvengerDAO onthult de bevindingen van een gedetailleerde analyse van de BNB Chain in de afgelopen jaren. Het rapport, opgesteld door beveiligingsbedrijven CertiK, Ancilia, Salus en Hashdit, toont een doorbraak van de opwaartse trend van cryptoverliezen op de BNB Chain. Deze trend duurde maar liefst 3 jaar en daalde afgelopen jaar met 85 procent.

De verliezen bleven de afgelopen jaren doorstijgen, blijkt uit cijfers van AvengerDAO. In 2020 was dit aantal 1,2 miljoen dollar, om vervolgens het jaar erna een record van 800 miljoen dollar neer te zetten. Het hoge aantal verliezen bereikte in 2022 een nieuw record: 1,1 miljard dollar aan verloren activa op de BNB Chain. Het afgelopen jaar blijkt echter een uitermate positief jaar te zijn. De totaal aantal gestolen dollars daalde flink, naar een bedrag van circa $160 miljoen.

De gestolen waarden is vooral gebaseerd op scams en hacks. Hoewel het totaal gestolen bedrag afnam, nam het aantal pogingen tot stelen toe. Het jaar 2023 registreerde in totaal 210 hacks, wat een bizarre stijging van 96 procent is ten opzichte van het jaar ervoor. Ook het aantal scam-pogingen steeg mee met 14 procent: ironisch genoeg waren dat 2.023 pogingen.

Crypto-industrie zo snel mogelijk waarschuwen

De vermindering van verliezen in het BNB netwerk kan worden toegeschreven aan de snelle waarschuwingen die worden gegenereerd door de decentralized autonomous organization (DAO) om de cryptowereld te waarschuwen voor mogelijke kwaadwillende partijen. Althans, dat zegt een vertegenwoordiger van het BNB Chain Core Development Team:

ā€œEr was eigenlijk geen afname van pogingen tot hacks of scams vorig jaar, dus de afname van verliezen op BSC (de BNB Chain) kan grotendeels worden toegeschreven aan de snelle waarschuwingen van AvengerDAO om het aantal gebruikers dat deelneemt aan mogelijke scams te minimaliserenā€, aldus de vertegenwoordiger.

Het team van BNB Chain verklaart dat er vorig jaar een toename was van het aantal ā€˜Red Alarmsā€™ die gebruikmaken van een risicoscreeningstool om te kunnen waarschuwen voor mogelijke grote risicoā€™s. Volgens het team zouden er 3.500 waarschuwingen zijn gedeeld, waarvan 330 via het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter).

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment