BlackRock CEO ‘zeer bullish’ over Bitcoin met snelst groeiende ETF ooit

Louise de Graaf


De nieuwe bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETFs) trekken weer aan nadat ze afgelopen week hun slechtste week ooit hadden.

Vooral het BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) presteert sinds de lancering erg sterk. Het overtreft zelfs de verwachtingen van BlackRock CEO Larry Fink, die laat weten zeer bullish over bitcoin te zijn.


Crypto ontbijt: IJsland weert BTC miners, Terra-oprichter vrij & meer

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

BlackRock CEO Larry Fink is zeer bullish over bitcoin

Het IBIT-fonds van BlackRock behaalde op woensdag 27 maart een instroom van $323,8 miljoen.

Het is geen record voor IBIT, maar het is hoger dan de meeste andere bitcoin-ETFs ooit hebben behaald. Zo bereikte het bitcoin fonds van Ark Invest gisteren een recordinstroom van $200,7 miljoen.

Fink is dan ook zeer enthousiast over bitcoin en zijn IBIT-fonds. De baas van de grootste vermogensbeheerder ter wereld zegt dat hij “positief verrast” is door de prestaties van zijn bitcoin-ETF.

Hij vertelt daarnaast in een interview met Fox Business dat hij “zeer bullish is over de langetermijnhoudbaarheid van bitcoin.”

In het interview geeft hij zelfs toe dat hij nooit had verwacht dat de vraag naar het handelsproduct zo groot zou zijn.

“We hadden nooit kunnen voorspellen dat we dit soort vraag van particulieren zouden zien voordat we [de aanvraag] indienden.”

Het IBIT fonds heeft sinds zijn lancering op 11 januari al $13,86 miljard aan kapitaal opgehaald. In het interview wordt Fink gevraagd of hij had verwacht dat “het goed zou doen, maar niet zo goed?” Daarop antwoordt hij lachend met “ja”.

Bitcoin ETF van BlackRock is snelst groeiende ETF ooit

Het IBIT-fonds beheert nu $17,2 miljard aan bitcoin. Daarmee komt het steeds dichterbij het vermogen van het Grayscale Bitcoin Fund (GBTC).

Het Grayscale fonds bestond al voordat het werd omgezet in een ETF en is met $23 miljard in beheer nog altijd het grootste bitcoin fonds ter wereld.

Sinds de lancering als ETF is echter al $14,66 miljard aan kapitaal vertrokken uit het fonds. Het lijkt daarmee slechts een kwestie van tijd voordat IBIT GBTC inhaalt.

Ook in het interview wordt aangehaald dat de bitcoin-ETF van BlackRock binnenkort die van Grayscale kan halen. Daarop zegt Fink dat “IBIT de snelst groeiende ETF is in de geschiedenis van ETFs.”

Vorige week, toen de ETFs hun slechtste week ooit beleefden, maakte ook de bitcoin koers een flinke duik. De koers kon begin deze week herstellen terug naar de $70.000, wat weer gepaard gaat met een positievere week voor de ETFs.


Post Views: 22

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment