Bizarre cardano stijging, bitcoin ‘supercyclus’ begonnen: Weekoverzicht

Louise de Graaf


De week zit er weer op en dus is het tijd voor een overzicht. Wat was het interessantste crypto nieuws van de afgelopen week? We zetten het voor je op een rijtje, met op het einde nog een blik op de markten. Daar stal cardano (ADA) namelijk deze week de show.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin “supercyclus” kan koers naar $500.000 brengen

Maar eerst bitcoins recente prijsstijgingen. De koers wist deze week overtuigend uit te breken en handelt daarmee nu ruim boven de $40.000. Bloomberg schreef temidden van de ontstane euforie over een aantal bitcoin voorspellingen.

Een zo’n voorspelling stelt bijvoorbeeld dat de koers tot wel $500.000 zou kunnen stijgen in wat Bloomberg een aankomende ‘supercyclus’ noemt.

Deze positieve trend in de cryptomarkt wordt verder versterkt door de verwachte goedkeuring van een bitcoin beursfonds (ETF) in de Verenigde Staten, waardoor het voor beleggers makkelijker zal worden om in bitcoin te investeren.

Ondanks het optimisme, benadrukken critici de speculatieve aard van bitcoin, waarbij sommigen het als een risicovolle investering zien. De crypto-gemeenschap wacht echter met spanning op verdere ontwikkelingen, met een hernieuwde interesse in bitcoin en andere cryptocurrencies.

15 crypto voorspellingen voor 2024: Bitcoin breekt record

En met 2023 dat ten einde komt, kijkt iedereen natuurlijk naar het komende jaar. Wat zal 2024 brengen voor crypto? VanEck, een prominente vermogensbeheerder, heeft optimistische voorspellingen voor de crypto-industrie in 2024 gedeeld, inclusief sterke prestaties van bitcoin en ethereum (ETH), en de lancering van een bitcoin beursfonds (ETF).

VanEck anticipeert op minimale verstoring door de bitcoin halving die in april zal plaatsvinden. Nog veel interessanter is de verwachting dat bitcoin zijn recordhoogte zal verbreken. De vermogensbeheerder deelde in totaal 15 voorspellingen voor crypto in 2024. 


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Baas grootste bank VS: ‘Ik zou bitcoin en crypto volledig aan banden leggen’

Niet alles was rozengeur en maneschijn deze week. De baas van de grootste bank van de VS, Jamie Dimon, heeft namelijk tijdens een verhoor in het Amerikaanse Congres pittige uitspraken gedaan.

Volgens hem zouden bitcoin en crypto voornamelijk door criminelen gebruikt worden. Als het aan hem lag zou de Amerikaanse overheid de activaklasse dan ook volledig aan banden leggen. De crypto-gemeenschap reageerde fel op de uitspraken, zo bleek uit berichten op X. 


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Cryptomarkt ziet enorme groei, cardano steelt de show

Tot slot kijken we naar de huidige stand van zaken op de cryptomarkten. Welke cryptocurrencies stalen deze week de show? Binnen de top 100 was dat met vlag en wimpel bitttorrent token (BTT), dat ten opzichte van 7 dagen geleden dik 190% in de plus staat. Daarover lees je hier meer.

Bij de grotere cryptocurrencies valt cardano (ADA) op. De altcoin op plek 8 steeg deze week met bijna 50% in waarde. ADA handelde begin deze week nog onder de $0,40 en piekte op 4 dagen later op een prijs van $0,64. Ontvang 20 euro, gelijk aan 36 cardano, helemaal gratis wanneer je via deze link een Bitvavo-account aanmaakt.

De stijging van de cardano koers in de tweede helft van deze week, zoals te zien op Bitvavo.

Al met al is de cryptomarkt flink in waarde gegroeid deze week, en dat kon natuurlijk ook niet anders. Het gaat om een toename van ongeveer $150 miljoen. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,63 biljoen waard.

Post Views: 1.380Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment