Bitvavo voegt wéér nieuwe crypto toe op verzoek van community

Louise de Graaf


Bitvavo, de grootste cryptobeurs van Nederland, heeft niet besloten achterover te gaan leunen nadat het vorige maand de grote mijlpaal van 200 genoteerde cryptocurrencie. Het gaat namelijk gewoon verder waar het gebleven was: interessante crypto-projecten toevoegen om klanten een zo groot mogelijke verscheidenheid aan activa aan te kunnen bieden. Vandaag heeft Bitvavo Yield Guild Games (YGG) en API3 (API3) toegevoegd aan het platform.

Nog geen account bij Bitvavo? Maak via deze link een account aan en ontvang 10 euro gratis. Daarmee kan je op dit moment bijvoorbeeld zo’n 44 YGG kopen. Ook kan je natuurlijk kiezen voor een van de 200 andere crypto op Bitvavo.

Yield Guild Games: play-to-earn crypto

Yield Guild Games is een Decentralized Autonomous Organization (DAO) voor het investeren in non-fungible tokens (NFT’s) die worden gebruikt bij op blockchain gebaseerde games. Het verhaal van Yield Guild Games is in 2018 ontstaan toen Gabby Dizon, een van de oprichters van het project, zijn Axie Infinity NFT’s begon uit te lenen aan anderen zodat zij het spel konden spelen en een kapitaal op konden bouwen. De whitepaper werd in 2020 uitgebracht en sinds juli 2021 is de YGG-token verkrijgbaar.

Yield Guild Games combineert decentralized finance (DeFi) en NFT’s om een metaverse economie op de blockchain van Ethereum (ETH) te creëren. Het bundelt fondsen van gebruikers en investeert in in-game NFT’s. Deze kunnen vervolgens tegen een vergoeding geleend oe gekocht worden zodat gebruikers metaverse-games kunnen spelen en beloningen kunnen verdienen.

Aangezien Yield Guild Games een DAO is, zijn alle tokenhouders in wezen mede-eigenaar van het ecosysteem. Met YGG-tokens kun je invloed uitoefenen op de besluitvorming van het project. Des te meer tokens je bezit, des te meer stemrecht je hebt.

API3: oplossing voor blockchain oracle probleem

API3 is een in december 2020 gelanceerd platform dat op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde applicaties (dApps) toegang geeft tot externe data via gedecentraliseerde API’s (‘application programming interfaces’).

Deze decentrale API’s, ook wel ‘dAPI’s’ genoemd, bieden een innovatieve benadering om smart contracts te voorzien van data ‘uit de echte wereld’. Normaliter nemen oracles deze taak op zich, maar API3 probeert de kosten en de mate van decentralisatie te verbeteren door API-providers in staat te stellen hun eigen nodes te beheren.

De API3-token is een ERC-20 token, wat betekent dat het op het Ethereum netwerk leeft. Het wordt ook wel beschouwd als een ‘Chainlink-killer’. Chainlink is een zeer bekend oracle-project dat gebruik maakt van eigen nodes als tussenpersonen om gegevens van externe API’s aan de smart contracts te leveren. API3 wil het gebruik van een tussenpartij elimineren.

API3 is net als Yield Guild Games een DAO. De tokenhouders zijn dus verantwoordelijk voor de toekomst van het project.

Ontdek de twee nieuwe cryptocurrencies op Bitvavo en maak via deze link een account om gratis 10 euro te ontvangen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment