Bitvavo viert Bitcoin halving – Nederlanders ontvangen gratis crypto

Louise de Graaf


Volgende week vindt de langverwachte Bitcoin (BTC) halving plaats. Voor de vierde keer in de geschiedenis van het decentrale activum zal de inflatie een forse tik krijgen, waardoor bitcoin schaarser wordt. Historisch gezien leidt de verminderde toevoer van nieuwe bitcoins tot weerzinwekkende koersstijgingen, en dus kan de halving voor de crypto-gemeenschap niet snel genoeg plaatsvinden.

Ter viering van Bitcoin’s aanstaande halving biedt de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo momenteel 10 euro gratis crypto naar keuze aan.

Bitcoin halving staat voor de deur

De Bitcoin halving is een fundamenteel aspect van Bitcoin dat wat zorgt voor een voorspelbare afname van de toevoeging van nieuwe bitcoins aan het circulerende aanbod. Iedere 210.000 transactieblokken, wat overeenkomt met grofweg 4 jaar, vindt de halving plaats en worden de beloningen voor miners gehalveerd.

Miners zetten rekenkracht in om nieuwe transactieblokken te delven. De miner die een nieuw blok aan de blockchain mag toevoegen gaat er met een berg aan nieuw gecreëerde bitcoins vandoor. De beloning ligt momenteel op 6,25 BTC, maar zal na de halving 3,125 BTC bedragen.

De halving zorgt er letterlijk voor dat er steeds miner nieuwe bitcoins in omloop worden gebracht, waardoor de totale voorraad steeds langzamer naar het vastgestelde limiet van 21 miljoen bitcoins beweegt.

Na voorgaande halvings betrad de bitcoin koers enkele maanden later een gigantische bullrun. De explosieve stijging kan eenvoudig worden verklaard door de basisprincipes van vraag en aanbod. De halving vermindert effectief het aanbod van nieuwe bitcoins; als de vraag vervolgens gelijk blijft of toeneemt, creëert dit druk op de prijs om te stijgen.

Gratis crypto bij Bitvavo

Het is uiteraard geen zekerheid dat de halving ook dit keer weer tot een grote langdurige opwaartse koers zal leiden. Data uit het verleden biedt immers nooit garantie voor de toekomst. Bovendien heeft Bitcoin slechts drie halvings meegemaakt. Veel historische data om op te berusten is er dus niet. Hoe dan ook is het een cruciaal fenomeen voor Bitcoin, waar al geruime tijd naar uitgekeken wordt.

Bitvavo speelt in op deze anticipatie rondom de halving door nieuwe gebruikers een unieke welkomstbonus te bieden. Door een eenvoudige registratie kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers van Bitvavo 10 euro aan gratis crypto claimen, wat een directe kans biedt om betrokken te raken bij de cryptomarkt zonder voorafgaande investering.

Deelnemers hebben de vrijheid om deze bonus te converteren naar bitcoin of een van de meer dan 200 andere beschikbare cryptocurrencies.

Met de Bitcoin halving op komst biedt Bitvavo’s initiatief een unieke kans om deel uit te maken van een van de meest significante gebeurtenissen in de cryptowereld. Of je nu een ervaren crypto-investeerder bent of nieuw in de markt, dit is het perfecte moment om te beginnen of je portfolio uit te breiden op Bitvavo. Wie weet wat die 10 euro over een jaar waard zal zijn.

Pak 10 euro gratis

Wil je voordat je je registreert bij Bitvavo nog even alles rustig bekijken? Dat kan. Om meer te weten te komen over Bitvavo kun je op deze pagina onze Bitvavo review lezen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment