Bitvavo luistert en voegt wéér nieuwe crypto toe aan beurs

Louise de Graaf


Bitvavo, de grootste Nederlandse cryptobeurs, is de laatste tijd flink aan het uitbreiden. Het ruime crypto-aanbod wordt regelmatig aangevuld om gebruikers te voorzien van nóg meer interessante projecten uit het crypto-landschap. Vanaf vandaag is celestia (TIA) verhandelbaar op Bitvavo. Dit is een zogeheten modulaire blockchain die zich onderscheidt van traditionele netwerken zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang 10 euro gratis in je account wanneer je je nu via deze link aanmeldt. De 10 euro kun je besteden aan de meer dan 200 verschillende cryptomunten op het platform.


🎁 Nieuw: Remote Bitcoin mining! Claim nu €500 cadeau

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Celestia: uniek crypto netwerk

Celestia is naar eigen zeggen een ‘’modulair gegevensbeschikbaarheidsnetwerk dat veilig meegroeit met het aantal gebruikers’’. Celestia heeft als doel schaalbaarheids- en stabiliteitsproblemen op te lossen die veel voorkomen bij zogenoemde monolithische blockchains zoals Bitcoin en Ethereum.

Monolithische blockchains zijn traditionele blockchain-systemen waarin alle functionaliteiten en kenmerken in één enkel netwerk zijn geïntegreerd. Modulaire blockchains daarentegen zijn ontworpen als flexibel alternatief die verschillende modules en functies aan het netwerk toe kunnen voegen of aanpassen zonder de hele keten te hoeven wijzigen.

Bij modulaire blockchains kunnen ontwikkelaars de componenten opsplitsen in kleinere, beter beheersbare delen. Deze worden stuk voor stuk gespecialiseerd en geoptimaliseerd om een bepaalde taak uit te voeren. Deze specialisatie zorgt voor doorbraken op het gebied van schaalbaarheid, flexibiliteit en interoperabiliteit, waardoor ontwikkelaars blockchainapplicaties kunnen bouwen voor massale adoptie.

Hoe Celestia werkt. – Bron: Celestia op X.

Door middel van data availability sampling wordt het netwerk in staat gesteld om veilig de blokgrootte te vergroten naarmate er meer light nodes toetreden tot het netwerk. Dit gaat vervolgens niet ten koste van de veiligheid of decentralisatie, in tegenstelling tot monolithische blockchains.

TIA crypto

TIA is de native crypto van Celestia. TIA wordt gebruikt om transactiekosten mee te betalen en kan worden gestaked om het netwerk te beveiligen. TIA heeft momenteel een marktkapitalisatie van iets meer dan 328 miljoen dollar. Op de ranglijst van grootste cryptomunten in de sector bezet het op het moment de 103e positie.

Ontdek de nieuwe crypto op Bitvavo. Ontvang 10 euro gratis tegoed wanneer je nu via deze link een account aanmaakt.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment