Bitvavo legt waarheid achter gigantische XRP transactie bloot

Louise de Graaf


De koersen stijgen hard en na maanden van onzekerheid valt er weer iets te vieren in crypto land. Een paar dagen geleden zag het er nog allemaal een stuk minder rooskleurig uit; een herinnering hoe snel het allemaal kan gaan in dit wereldje.

Afgelopen week vond een enorme transactie plaats op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het gaat om maar liefst 409 miljoen ripple (XRP) tokens, ter waarde van ruim $200 miljoen. Er werd gelijk gespeculeerd dat iemand massaal XRP had gekocht. Crypto Insiders deed navraag bij Bitvavo over deze transactie.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Reusachtige Ripple transactie op Bitvavo

Wanneer grote hoeveelheden tokens een exchange verlaten is dit vaak een goed teken. Dit kan namelijk een indicatie zijn van tokens die gekocht worden en verplaatst worden naar een private wallet om zelf te bewaren. Een grote instroom van crypto naar exchanges is op zijn beurt reden tot zorg.

De transactie van 409 miljoen XRP lijkt vond plaats op 17 oktober. Toen stond de bitcoin (BTC) koers nog op $28.000 en XRP onder $0,5. Deze transactie lijkt op het eerste oog een reusachtige aankoop en daarom een zeer optimistisch teken. Bitvavo geeft echter een andere verklaring.

Crypto beurs Bitvavo reageert op XRP transactie

Volgens de Nederlandse crypto beurs gaat het niet om een XRP aankoop door een whale, maar betreft het slechts een interne transactie van Bitvavo zelf. 

Een woordvoerder van Bitvavo meldt ons dat de transactie een wallet migratie betreft. Dit is een proces waarbij er een transitie wordt gemaakt naar een nieuw wallet adres. Hierbij moeten de assets worden verplaatst. Dit kan in het geval van exchanges tot zeer grote transacties leiden en dit was blijkbaar wat ook hier gebeurde.

Momenteel staat de koers van XRP op $0,546. Hoewel de koers van XRP tot dusverre niet zo hard steeg als BTC, is er reden tot optimisme. XRP staat namelijk op het punt om een belangrijk weerstandsniveau te doorbreken. Als XRP het cruciale niveau van $0,55 om weet te zetten in een steunniveau, dan ligt een mooie stijging mogelijk in het verschiet.

Advertisement

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het grote Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers!  Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment