Bitcoins ter waarde van honderden miljoenen gekocht door Tether

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

Tether, de uitgever van de populaire crypto stablecoin USDT, heeft aan het eind van vorig kwartaal een enorme lading bitcoin (BTC) aangekocht. Dit is niet de eerste keer dat Tether bitcoins verwerft; het is zelfs de 11e grootste bezitter ter wereld, dat sinds mei vorig jaar structureel een deel van de winst in bitcoin investeert.


Elon Musk wil bitcoin op Mars gaan gebruiken

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

8.888 nieuwe bitcoins

Tether heeft 8.888 bitcoins gekocht voor een totaalbedrag van 380 miljoen dollar. Hiermee komt het totale bezit van de stablecoin-uitgever uit op 66.465 BTC. Tegen de huidige bitcoin koers draagt deze gigantische stapel een waarde van zo’n 2,8 miljard dollar.

Tether heeft niet officieel zijn bitcoin-adressen bekendgemaakt. Echter ontdekte Tom Wan, onderzoeksanalist bij 21.co, in augustus vorig jaar een adres dat toebehoort aan Tether.

Zoals gezegd kondigde Tether in mei vorig jaar aan dat het een deel van zijn winst aan bitcoin zou alloceren. Om precies te zijn zou 15 procent van zijn netto gerealiseerde bedrijfswinst toegewezen worden aan de aankoop van ‘s werelds grootste crypto.

Maar liefst 85 procent van de USDT-reserves is in de vorm van cash en treasury bills. Het overige deel bevat riskantere obligaties en geborgde leningen. Maar ook bitcoin en goud.

USDT is de grootste stablecoin van de industrie. Met een marktkapitalisatie van 95 miljard dollar heeft het een ruime voorsprong op de nummer twee USDC. USDC heeft een marktkapitalisatie van zo’n 25,7 miljard dollar.

11e grootste BTC bezitter

In september 2022 deed het in Zwitserland gevestigde bedrijf zijn allereerste BTC-aankoop. Destijds kocht het 33.980 BTC.

Sindsdien heeft het consequent elk kwartaal bijgekocht. De meest recente aankoop van 8.888 BTC is de op twee na grootste tot nu toe.

Volgens een ranking van Dune Analytics is Tether de 11e grootste BTC-bezitter ter wereld. Echter is het bezit van Satoshi Nakamoto, de anonieme oprichter van Bitcoin, hierbij niet meegerekend. Met een geschat vermogen van 1,13 miljoen BTC zou hij met kop en schouders de eerste plek in beslag nemen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment