Bitcoin’s kleinere broertje voltooit halving, dit deed de prijs

Louise de Graaf


Bitcoin Cash (BCH), een afsplitsing van bitcoin, voltooide donderdag zijn tweede halving. De prijs van Bitcoin Cash daalde afgelopen woensdag, maar herstelde zich snel en steeg donderdag met bijna 15%. Het heeft waardevolle informatie opgeleverd in aanleiding naar de halving van BCH’s grotere broer.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Herstel na Bitcoin C(r)ash rally

Bitcoin Cash heeft de afgelopen drie maanden een behoorlijk rally doorgemaakt met een stijging van 147,85%. De verwachting rond de gebeurtenis duwde de prijs van BCH maandag naar een driejarige piek van $705. Er lijkt te zijn ingespeeld op de halving die afgelopen donderdag plaatsvond. 

Desalniettemin daalde de prijs van bitcoin Cash echter met 9,94% precies de dag voor de halving naar $572,21, volgens gegevens van CoinMarketCap. Na de halvering herstelde de koers zich echter snel en bereikte $604, een piek van ongeveer 5,5%.

Het snelle herstel van bitcoin Cash laat zien dat het relevant is onder marktdeelnemers en dat er een aanhoudende vraag is onder handelaren. Mijnbouwexpert @DavidShares merkt op dat miners van bitcoin cash naar het bitcoin-netwerk zijn overgestapt. Dat leidde tot een langzame blockproductie toen bitcoin cash op weg was naar de halving.

Het gedeelde hashing algoritme maakt het voor miners gemakkelijker om over te schakelen van het minen van BCH naar BTC. Het was een van de factoren die zorgde voor een scherpe correctie afgelopen woensdag.

Gevolgen ‘open rente’ door halving

De halving van het bitcoin cash-netwerk is 16 dagen vóór de halving van bitcoin voltooid. De gebeurtenis markeert een belangrijke mijlpaal voor BCH, aangezien de open rente als reactie hierop met bijna 25% steeg.

Open rente verwijst naar het totale aantal uitstaande bitcoin-futures of optiecontracten op de markt. Het is een maatstaf voor de hoeveelheid geld die op een bepaald moment in bitcoin-derivaten is geïnvesteerd.

Gegevens van Coinalyze laten zien dat de totale open rente in BCH-futures donderdag $674 miljoen bedroeg, vergeleken met $506 miljoen op woensdag, voorafgaand aan de halvering.

In 2017 werd bitcoin cash in het leven geroepen, omdat een groep mensen in de gemeenschap het oneens was over de manier waarop bitcoin verder werd ontwikkelt. Onder andere de beruchte Nakamoto-imitator Craig Wright zit achter het project.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 2.261

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment