Bitcoin’s grootste bezitters zijn optimistisch en slaan groots in

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) whales, ofwel de grote jongens uit het ecosysteem, hebben sinds de start van het jaar flink hun zakken gevuld met nieuwe bitcoins. Met de bitcoin koers die voor het grootste deel van de maand fors lager heeft gestaan dan zijn absolute piek van 49.000 dollar, hebben de grootbezitters hier zo veel mogelijk van willen profiteren.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

$3 miljard aan bitcoin

Data van IntoTheBlock onthult dat alle whales gezamenlijk sinds het begin van de maand een netto-accumulatie van 76.000 bitcoin hebben laten zien.  Dit betekent dat de totale berg van alle giganten met 76.000 bitcoins is toegenomen in 29 dagen tijd.

Tegen de huidige BTC koers draagt dit een totale waarde van ongeveer 3 miljard dollar.

IntoTheBlock classificeerd een walletadres als whale wanneer deze ten minste 1.000 BTC in bezit heeft. Het adres kan toebehoren tot een individu, entiteit of fonds.

Momenteel hebben al deze giganten in totaal 7,8 miljoen bitcoins in handen.

Veruit het grootste deel van de maand stond in het teken van bitcoin’s neerwaartse trend. Desondanks lijken de whales optimistisch naar de toekomst te kijken, hoogstwaarschijnlijk gedreven door katalysatoren zoals de nieuw gelanceerde beursfondsen voor bitcoin en de aankomende Bitcoin halving.

On-chain analist Leon Waidmann liet in een bericht op X, verwijzend naar data van crypto-analyseplatform Glassnode, weten dat het aantal adressen met minimaal 1.000 BTC nu op ongeveer 1.530 staat.

Aan het begin van het jaar stond het aantal BTC-adressen met minimaal 1.000 BTC nog vlak boven de 1,44 miljoen.

Bitcoin ETF’s

Zoals gezegd worden de nieuwe op de markt gebrachte beursfondsen van bitcoin ook betrokken bij bovenstaande data.

De gigantische piek in het BTC-bezit is dus ook deels te verklaren door de instroom bij deze fondsen.

CC15Capital liet afgelopen zaterdag op sociale mediaplatform X weten dat alle bitcoin ETF’s sinds de lancering 17.272 BTC bij elkaar hebben verzameld. Dit komt overeen met grofweg 1,25 miljard dollar.

Zonder het fonds van Grayscale meegerekend, dat voorheen al een regulier trustfonds was, zou de netto-instroom gelijk staan aan 116.507 BTC. Grayscale’s ETF heeft sinds de conversie al meer dan 116 duizend bitcoins zien wegstromen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment