Bitcoin’s beste dag ooit: deze analisten voorspellen $100.000

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) beleefde onlangs zijn beste dag ooit op het gebied van zijn koersprijs. Mede om die reden voorspellen sommige analisten dat de prijs van de crypto tegen het einde van 2025 de $150.000 per munt zal bereiken. Hierbij spelen de aanstaande bitcoin halving in april en de Bitcoin ETF’s een belangrijke rol, zeggen zij.


Bitcoin prijsstijging zet gerelateerde cryptoprojecten in de spotlight

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin breekt recordhoogte, waar ligt de grens?

Gisteren bereikte bitcoin zijn hoogste dagelijkse sluitingsprijs ooit, namelijk $68.245. Hiermee overtrof het zijn vorige recordafsluiting van $67.525 op 8 november 2021. De cryptocurrency staat momenteel meer dan 18% hoger op de wekelijkse grafiek en 55% hoger op de maandelijkse grafiek.

Analisten wijzen op verschillende factoren die hebben bijgedragen aan deze ongekende stijging van de bitcoin-prijs. Zo is één van de grootste redenen de aankomende bitcoin halving. Dit houdt in dat de beloning voor miners zal worden verminderd van 6,25 bitcoin per gedolven blok naar 3,125 bitcoin per blok.

Tegelijkertijd zal het totale aanbod van bitcoins op de markt nooit meer dan 21 miljoen bedragen, wat een situatie van schaarste creëert. Dit evenement, dat halverwege april dit jaar plaats gaat vinden, zou de prijs positief beïnvloeden.

Nog een van de belangrijkste drijfveren achter deze stijging is de toenemende institutionele belangstelling voor bitcoin. Grote financiële instellingen en bedrijven hebben de afgelopen maanden aanzienlijke investeringen gedaan in bitcoin, waardoor het vertrouwen in de digitale valuta  is gegroeid.

Dit heeft alles te maken met de komst van de Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s). Dit heeft niet alleen geleid tot een stijging van de vraag, maar ook tot een bredere acceptatie van bitcoin als een legitiem beleggingsinstrument.

Bitcoin en de weg naar $100.000

Betekent dit dat de koersprijs binnenkort doorpakt naar $100.000? Volgens een onderzoeksrapport van Bitfinex-analisten, helpen de halving en ETF’s bitcoin zijn eerdere recordhoogte te overschrijden. De analisten voorspellen het volgende:

“Onze analyse voorspelt een conservatieve prijsdoelstelling van $100.000-$120.000 die in het vierde kwartaal van 2024 zal worden bereikt, en het hoogtepunt van de cyclus ergens in 2025 wat betreft de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta.”

Vetle Lunde, senior analist bij K33 Research, ziet de prijs nog wel hoger stuwen dan de Bitfinex-analisten. De echt grote prestaties komen pas in het jaar na de halving, 2025 dus. Dat laat Lunde weten in gesprek met CoinTelegraph:

“Op basis van puur data van eerdere prestaties en de afnemende impact van halveringsrally’s, zou bitcoin een stijging van 130–150% kunnen zien in het jaar na de halvering, wat zou leiden tot een piek in het bereik van $125.000–$150.000 in 2025.”

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment