Bitcoin zakt onder $27.000 terwijl inflatie hoger uitpakt dan verwacht

Louise de Graaf


De crypto markt daalde in de afgelopen 24 uur weer een stukje dieper in aanloop naar de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

De inflatiecijfers zijn zojuist gepubliceerd, en komen net iets hoger dan verwacht uit. Het is geen grote afwijking, maar het wordt niet als een positief signaal gezien door de meeste analisten. Meer volatiliteit kan nog volgen vandaag.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 0,25% naar $1,05 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 4,7% naar $24,9 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 49,9%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, daalt van 50 naar 45, een teken dat de angst iets toe is genomen.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin koers duikt onder $27.000

Bitcoin (BTC) hield gisteren nog even stand boven $27.000, maar verloor daar eindgisterenmiddag grip op en dook naar een dieptepunt van ongeveer $26.500.

Vervolgens kon bitcoin iets herstellen, maar de koers werd vandaag al meerdere malen op $26.900 afgewezen. Toch lijkt bitcoin vooralsnog stand te houden boven $26.700.

Om precies te zijn komt de BTC koers op het moment van schrijven uit op $26.846 op Bybit en €25.364 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,3% in de min.

Analisten worden langzamerhand steeds meer bearish. Bitcoin reageert nog niet op de inflatiecijfers, maar dat kan nog volgen

Ethereum, XRP en vooral solana gaan omlaag in crypto top 10

Ethereum (ETH) maakte vanochtend nog een daling en staat daarom vandaag al 1,5% in de min. De ETH koers dipte zojuist naar $1.535, maar lijkt nu weer de $1.550 terug te pakken.

Ripple (XRP) verliest vandaag ook 1,5% van zijn waarde en dipte zojuist naar $0,474. Op het moment van schrijven duwt de koers tegen de grens van $0,48 aan.

Solana (SOL) is echter de grootste verliezer vandaag uit de top 10. De SOL koers dipte zojuist naar $21,16 en lukt nog niet om $21,5 terug te pakken. De SOL koers staat vandaag maar liefst 3,4% in de min.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Loom Network blijft hard stijgen

In de top 100 vinden we nog meer forse dalers. Avalanche (AVAX) en rocket pool (RPL) verliezen meer dan 4% van hun waarde. Rollbit coin (RLB) zakt met meer dan 5% en radix (XRD) met meer dan 6%. Thorchain (RUNE) is echter de grootste verliezer vandaag en zakt met 7,6% naar $1,51.

Toch hebben we nog een paar uitzonderingen. Zo stijgt cronos (CRO) met 3% en frax share (FXS) stijgt zelfs met 5% naar $5,63. Buiten de top 10 blijft loom network (LOOM) het goed doen. De LOOM koers stijgt met 14% naar $0,219.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment