Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is de grootste crypto van de markt. De munt wordt vaak vergeleken met de goud. Bitcoin wordt vaak het ‘digitale goud’ genoemd vanwege de belangrijke overeenkomsten. Recentelijk heeft de bekende bitcoin-bull Anthony Pompliano een voorspelling gedaan die daarop aansluit. Hij beweert dat bitcoin uiteindelijk groter zal zijn dan goud en een leidende rol zal spelen in het economisch herstel na recente turbulenties op de markt.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Bitcoin is de digitale toekomst en wordt meer waard dan goud

Pompliano, oprichter van Pomp Investments, heeft een aanzienlijke reputatie opgebouwd in de wereld van crypto vanwege zijn optimistische kijk op Bitcoin. Nu is hij recentelijk in de schijnwerpers gekomen in een item van Fox Business. Hij zegt dat de sterke geldprincipes van bitcoin ervoor zullen zorgen dat het meer waard wordt dan goud. Volgens hem is een “digitale versie van een product altijd groter en waardevoller dan de fysieke versie ervan”. Dit heeft mede te maken met aanstaande bitcoin halving, die naar alle waarschijnlijkheid vrijdag op zaterdagnacht plaats zal vinden.

De Bitcoin halving is een ingebouwd mechanisme dat ongeveer elke vier jaar plaatsvindt. Daarbij wordt de beloning voor het minen van nieuwe transactieblokken gehalveerd. Dit betekent dat de hoeveelheid nieuwe bitcoin die elke tien minuten worden gecreëerd, wordt verminderd. Deze halvering zorgt voor schaarste en kan een positieve impact hebben op de prijs van bitcoin omdat het nieuw gecreëerde aanbod afneemt terwijl de vraag groeit. Historisch gezien heeft dit evenement geleid tot prijsstijgingen omdat het de inflatie vermindert en de waarde van bitcoin versterkt.

In de afgelopen dagen en weken heeft de prijs van bitcoin een stevige correctie gezien. Nu veel mensen lichtelijk in paniek zijn, stelt Pompliano dat dit onnodig is.

“We zijn vier jaar verder sinds de laatste halvering. Destijds was het achtduizend dollar. Vandaag is het $64.000. Noem een ander activa dat zo goed heeft gepresteerd over een vierjarige cyclus.”

Bitcoin is de leider in economisch herstel

Verder benadrukt Pompliano de unieke eigenschappen van Bitcoin, zoals de vaste voorraad en het gedecentraliseerde karakter. Die redenen zorgen ervoor dat de munt een aantrekkelijke investering is in een wereld van toenemende inflatie en monetaire verruiming.

Men moet zich daarom niet zo druk maken, suggereert de Bitcoin-voorstander. Zo is bitcoin niet de enige activa die daalde als gevolg van de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. Edelmetalen als goud, zilver en platinum daalde mee. Ook de aandelenmarkt kende een significante correctie. Volgens Pompliano doet men altijd hun investeringen van de hand in het geval van politieke onzekerheid.

Pompliano gelooft dat wanneer de rust in de wereld is wedergekeerd, dat het herstel van bitcoin vrij snel zal volgen. Hierin zal de cryptomunt een belangrijke rol spelen.

“Wat er zal gebeuren, is dat op de weg omhoog, Bitcoin de leider zal zijn in het herstel, en mijn vermoeden is dat het net zo goed zal blijven presteren als het de afgelopen vier jaar heeft gedaan, voor de komende vier jaar.”


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment