bitcoin vlakbij de $47 duizend, broertje ontploft

Louise de Graaf


Sinds gisteravond huist de bitcoin (BTC) prijs zich om en nabij de $47 duizend. De hele markt wacht in spanning tot het beslissende oordeel van de Securities and Exchange Commission (SEC). De anticipatie heeft de koers al tot grote hoogten gebracht. De prijs lijkt zich enigszins te hebben gestabiliseerd. Wat het volgende verloop zal zijn, gaat compleet afhangen van de SEC.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 90.000 LUNC. Meld je vandaag aan 🚀

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar bedraagt $1,78 biljoen. Dat is een stijging van 1,8% sinds 24 uur geleden. Het totale handelsvolume bedraagt $107,8 miljard. De marktkapitalisatie van bitcoin is $913 miljard, wat de bitcoin dominantie 51,3% doet bedragen. 

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 4,41% gestegen tot een huidige prijs van €42.760 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $46,700. Bitcoin staat daarmee flink in het groen, op een ongeëvenaard niveau sinds april 2022.

De hardste stijgers, waaronder bitcoin SV

De drie hardste stijgers uit de top 50 van de afgelopen 24 uur zijn bitcoin SV (BSV), celestia (TIA) en kaspa (KAS). Kaspa heeft een mooie stijging neergezet en is met 9,7% in waarde toegenomen. Bitcoin SV en celestia spannen echter de kroon. De twee zijn respectievelijk met maar liefst 19,2% en 18,0% gestegen. 

Bitcoin SV schommelt echter hard in waarde. De token is een hard fork van bitcoin, wat betekent dat het van de grootste munt op de markt is afgesplitst. Het kleine broertje van bitcoin heeft een enorme liquiditeit en stijgt of daalt meerdere procenten per kwartier. Alhoewel BSV en BTC vaak heel verschillende koersverlopen laten zien, heeft de stijging waarschijnlijk te maken met de hype rond een ETF. 


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

De hardste dalers, waaronder aptos

De drie hardste dalers uit de top 50 van de afgelopen 24 uur zijn aptos (APT), monero (XMR) en vechain (VET). De drie staan respectievelijk met 5,8%, 4,9% en 4,2% in het rood. De privacy token Monero bevindt zich in een slechte periode, met flinke kritiek van verschillende exchanges. De munt zou criminele activiteiten faciliteren. Over de afgelopen zeven dagen staat de token 14,5% in het rood.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen dag

Gisteren werden de handelskosten van de potentiële bitcoin spot ETF’s bekendgemaakt. Vandaag staat eveneens in het teken van bitcoin spot ETF’s. De Amerikaanse waakhond kan vandaag of morgen een beslissing maken over de ETF aanvraag van ARK Invest. Wil je op de hoogte blijven van de uitslag? In dit artikel vind je alle nodige informatie.


Bitcoin en crypto hard onderuit door ETF zorgen: $3 miljard uitgewist

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Post Views: 82Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment