Bitcoin uitbraak in november? Koers toont bizarre gelijkenissen

Louise de Graaf


De prijsactie van bitcoin (BTC) heeft doorgaans veel overeenkomsten met het verleden. De koers beweegt tot dusver met uitzonderlijk nauwkeurige overeenkomsten in cycles gebaseerd op de befaamde bitcoin halving. Ook dit jaar is het beeld grotendeels hetzelfde als in eerdere ‘pre-halving’ jaren. Alle ogen zijn wat dat betreft gericht op eind november voor een mogelijke koersuitbraak naar boven.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin bullish kantelpunt

Crypto-analist Miles Deutscher deelde gisteren een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, waarin hij de koersbewegingen van alle cycles in kaart bracht.

Bitcoin bevindt zich momenteel aan het einde van zijn vierde cycle. In het tweede kwartaal van volgend jaar zal de halving plaatsvinden en zullen miners nog maar 3,125 BTC verdienen met hun werkzaamheden in plaats van de huidige 6,25 BTC. In het verleden heeft deze aanbodschok iedere keer geleid tot een gigantische opwaartse trend.

Ook de daaropvolgende bearmarkt en het jaar vóór de halving vertonen veel gelijkenissen tussen de verschillende cycles. Wat betreft de pre-halving jaren geeft Deutscher aan dat de BTC koers in het tweede tot het vierde kwartaal grotendeels zijwaarts heeft bewogen in het verleden. Dit jaar was dit wederom het geval, aangezien de koers zich in een range van tussen de 25.000 en 32.000 dollar bevond.

Deutscher bracht bovendien een interessante bevinding aan het licht. In het verleden bracht 21 november in het pre-halving jaar iedere keer een einde aan de zijwaartse prijsactie. In zowel 2019 als 2016 werd op 21 november een opwaartse beweging in gang gezet.

Dat bitcoin tot dusver op veel verschillende fronten in herhaling treedt, kun je bijna niet omheen. Desondanks is en blijft het onvoorspelbaar wat de toekomst voor bitcoin in petto heeft.

BTC volgt gelijkwaardig patroon

‘Mags’, een bekende technische analist op X, maakte een soortgelijke observatie als Deutscher door op te merken dat de koers momenteel op een gelijkwaardig niveau onder zijn hoogtepunt staat als in eerdere cycles.

Om precies te zijn staat bitcoin nu 60 procent lager dan zijn all-time high van grofweg 69.000 dollar, met nog ongeveer 200 dagen te gaan tot de bitcoin halving. In 2019 bevond de koers zich 200 dagen voor de halving ook 60 procent onder zijn destijdse record van om en nabij de 20.000 dollar. In 2015 stond de koers op hetzelfde moment 65 procent lager dan zijn piek van 2013.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment