Bitcoin toont veerkracht met nieuw prijsrecord, TON stijgt 22%

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft eerder vandaag een nieuw prijsrecord neergezet van 73.656 dollar. Dit terwijl de koers gisteren na een flitsende crash nog op 69.000 dollar stond. Bitcoin straalt enorm veel kracht uit op het moment, wat de algehele markt logischerwijs ten goede komt. Toncoin (TON) steelt vandaag, net als gisteren, echter de show in het crypto-ecosysteem.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,855 biljoen dollar, wat 1,0% hoger is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 66.803 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 72.645 dollar. Bitcoin heeft nu 49,8% van de markt in handen. Dit percentage is nagenoeg hetzelfde als gisteren.
 • Er is voor 198,52 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag.

De hardste crypto stijgers, waaronder TON

Bitcoin’s snelle herstel heeft de rest van de markt een flinke boost gegeven. Veruit het grootste deel van alle altcoins staat momenteel op een hogere prijs dan gisteren. De grootste top 50 stijgers zijn toncoin, thorchain (RUNE) en maker (MKR) Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Toncoin (TON): +22,36%
 • Thorchain (RUNE):+11,40%
 • Maker (MKR): +10,67%
 • BNB (BNB): +8,42%
 • Near protocol (NEAR): +7,76%

TON was gisteren ook al de best presterende top 50-cryptomunt. De prijsrally werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de oprichter van Telegram, Pavel Durov, die plannen naar buiten bracht voor een beursgang.

The Open Network, de blockchain van toncoin, werd aanvankelijk gelanceerd door de populaire sociale media-dienst maar werd later overgenomen door de TON Foundation. Afgelopen september onderschreef Telegram het TON netwerk echter als zijn favoriete blockchain voor Web3-infrastructuur. Telegram gebruikt het netwerk onder andere om de omzet te verdelen met kanaaleigenaren en andere gebruikers.

De hardste crypto dalers, waaronder kaspa

Niet de gehele cryptomarkt kleurt groen. Binnen de top 50 zijn er een handjevol altcoins die enkele procenten van hun waarde in hebben geleverd. De grootste top 50 dalers zijn kaspa (KAS), floki (FLOKI) en immutable (IMX). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Kaspa (KAS): -4,65%
 • Floki (FLOKI): -3,42%
 • Immutable (IMX): -3,40%
 • Ripple (XRP): -3,06%
 • Theta network (THETA): -2,74%

Het belangrijkste cryptio nieuws van vandaag

Vanochtend kon je op Crypto Insiders lezen dat de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) gisteren een historische dag hebben beleefd. De tien fondsen bereikten een gezamenlijke recordinstroom van 1,045 miljard dollar.

Blackrock spande, zoals het bijna iedere dag doet, de kroon en behaalde zelfs een persoonlijk record van 849 miljoen dollar aan netto-instroom.

Ook crypto-vermogensbeheerder Grayscale had een van zijn beste handelsdagen tot dusver. In totaal stroomde er 79 miljoen dollar uit het fonds. Al sinds de conversie naar een spot ETF wordt GBTC iedere dag geteisterd met uitstromen, vaak oplopend tot honderden miljoenen dollars.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto op Bitvavo

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 65Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment