Bitcoin stijgt naar recordhoogte van $71.500, ontdekkingsfase ingeluid

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) leek enigszins zwakjes de week te beginnen, maar is plotseling parabolisch de lucht in geschoten tot ver boven zijn prijsrecord van 70.000 dollar. Bitcoin staat inmiddels al enkele honderden dollars boven de 71.000 dollar en vertoont weinig tekenen van een aanstaande correctie.

Bitcoin gaat als een raket, passeert $71.000

Eerder vanochtend kon je nog lezen dat bitcoin de nieuwe week in het rood inluidde. Gisteren vestigde bitcoin nog zijn hoogste wekelijkse sluiting ooit van boven de 69.000 dollar, maar vannacht werd een bodem van onder de 68.000 dollar neergezet.

Terwijl iedereen uitkeek naar de handelsactiviteit op de Amerikaanse beurzen later vandaag, gaf Bitcoin rond 07:45 uur vol gas. Vanaf een prijs van 68.600 dollar schoot bitcoin in rap tempo de lucht in tot boven de 71.000 dollar. De huidige piek staat gelijk aan een prijs van 71.500.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Vorige week vestigde bitcoin al tot twee keer toe een nieuw prijsrecord, maar beide keren werden direct gevolgd door een forse correctie. Dit keer houdt bitcoin zich vooralsnog sterk en lijken hogere prijzen in het verschiet te liggen.

Aangezien bitcoin boven zijn all-time high is gekomen, bevindt het zich in zogeheten ‘price discovery’. In de huidige ‘ontdekkingsfase’ zijn er namelijk geen referentiepunten uit het verleden waar men aan vast kan houden.

Mocht bitcoin alsnog een uitglijder maken, is het van belang om boven de 70.000 dollar te blijven. Het in stand houden van dit psychologische level, wat tevens het eerdere prijsrecord van vorige week vrijdag markeert, zou een zeer bullish signaal zijn.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 71.126 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 64.818.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 311

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment