Bitcoin stijgt naar cruciaal prijspunt, dogecoin blinkt uit

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) prijs is al geruime tijd aan het consolideren, met steeds lagere hoogtepunten en hogere dieptepunten. De afgelopen dag is bitcoin iets omhooggeschoten, waardoor het op een cruciaal beslissingspunt is aangekomen. Bitcoin’s prijsstijging heeft de cryptomarkt doen opveren, met dogecoin als een van de uitschieters van vandaag.

Bitcoin koers nader cruciale weerstand

De bitcoin koers schommelde gisteren grotendeels tussen de $66.000 en $67.000, maar schoot in de middag uit het niets de lucht in. Na een stijging van bijna 4% bereikte de koers rond 17:00 uur een piek van zo’n $68.600.

Sindsdien zit er weinig beweging in de koers, wat typerend is voor een weekenddag. Desalniettemin bevindt bitcoin zich nu rond een belangrijke zone.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Sinds de all-time high van bijna $74.000, die op 14 maart werd behaald, vormt bitcoin een zogeheten symmetrische driehoek. Dit technische patroon wordt gekenmerkt door de convergentie van twee trendlijnen, met een neerwaartse beweging van de bovenste lijn en een opwaarts beweging van de onderste lijn.

Niet alleen ligt de bovenste trendlijn nu enigszins binnen handbereik, die ergens vlak onder de $70.000 ligt, ook de belangrijke weerstand van om en nabij de $69.000 is nu akelig dichtbij.

Bij een uitbraak uit het patroon is de recordprijs van ongeveer $73.800 de volgende halte. Mocht bitcoin de onderkant van het patroon maar weer eens gaan opzoeken, ligt een daling tot zo’n $64.000 in het verschiet.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 68.131 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.961 Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,82% in de plus.

Toncoin en dogecoin stijgen flink

De meeste cryptomunten staan op een hogere prijs dan gisteren. Kijkend naar de top 10 grootste cryptomunten dan is er geen enkele daler op te merken.

Op dogecoin (DOGE) en toncoin (TON) is iedere top 10-cryptomunt tussen de 1% en 2% gestegenn. Zo staat ethereum (ETH) 1,51% hoger dan 24 uur geleden, solana (SOL) 1,61%, ripple (XRP) 1,59% en cardano (ADA) 1,71%.

Dogecoin en toncoin zijn de uitschieters van vandaag, met stijgingen van respectievelijk 6,29% en 4,73%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment