Bitcoin stijgt hard tot hoogste prijs sinds mei 2022

Louise de Graaf


Gisteren leek het erop alsof de bitcoin (BTC) koers zich niks aan zou trekken van het nieuwe Amerikaanse rentebesluit en de daaropvolgende persconferentie. Echter schoot de volatiliteit er later op de avond alsnog in. De bitcoin koers is hard gestegen, en wel tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt. We bekijken de uitbraak en bespreken de levels die je nu in de gaten moet houden. Ook richten we ons op wat er vandaag komen gaat en bespreken het belangrijkste nieuws van vannacht.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin koers breekt uit omhoog

Deze week zat de bitcoin prijs vast tussen een bereik van 34.200 en 34.800 dollar. Beide levels werden de afgelopen dagen meerdere malen getest, maar een uitbraak bleef ons gespaard.

Nadat bekend werd dat de rente in de Verenigde Staten op hetzelfde niveau van 5,25 tot 5,50 procent blijft, bleef bitcoin stabiel rond de 34.500 dollar. Ook de persconferentie, waarin Federal Reserve (Fed) voorzitter Jerome Powell de verwachtingen voor een renteverlaging in de nabije toekomst temperde, was niet in staat om volatiliteit tot stand te brengen.

Vlak na 21:00 uur kwam er echter alsnog beweging in de bitcoin koers. Het weerstandsniveau van 34.800 dollar werd gepasseerd om vervolgens een nieuwe jaarlijkse piek van rond de 35.500 dollar te bereiken. Later in de nacht steeg de koers zelfs nog tot nipt onder de 36.000 dollar. Hiermee is het jaarlijkse hoogtepunt dat vorige week maandag werd bereikt, van ongeveer 35.300 dollar, overtroffen. Het is tevens de hoogste prijs sinds mei 2022.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De koers is inmiddels weer iets afgekoeld en teruggezakt. Het eerdere weerstandsniveau van 34.800 dollar is nu omgetoverd tot het eerstvolgende steunlevel. Mocht de koers weer omhoog schieten, dan kan het niveau rond 36.500 tot 37.000 dollar het eerstvolgende obstakel vormen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 35.186 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 33.228. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,47 procent hoger.

Altcoinmarkt: solana overtreft andere stijgende crypto

De 15 grootste cryptomunten van het momenten profiteren momenteel massaal van de sterke beweging van bitcoin. Veel altcoins staan meerdere procenten in het groen, maar solana (SOL) overtreft wederom alles en iedereen met een stijging van 10,60 procent vergeleken met gisteren.

Andere grote stijgers zijn polygon (MATIC), cardano (ADA) en polkadot (DOT), die respectievelijk 6,48, 6,37 en 6,32 procent hoger staan dan een dag geleden.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin vandaag: rentebesluit Verenigd Koninkrijk

Vandaag zal de Bank of England (BOE), ofwel de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, de Federal Reserve achtervolgen. Om 13:00 uur zal de BOE namelijk naar buiten komen met een nieuw rentebesluit. De verwachting is dat zij geen wijziging aan zullen brengen aan het huidige tarief van 5,25 procent. Het besluit heeft doorgaans minder invloed op de bitcoin koers dan die van de Fed.

Om 13:30 uur zal vervolgens, zoals iedere week, de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding uit de VS gepubliceerd worden.


Bitcoin-mining nu voor iedereen! ⚡⛏️ €500 korting via Crypto Insiders!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Crypto nieuws: BTC gigant koopt wederom bij

Het belangrijkste nieuws van afgelopen nacht is dat MicroStrategy, ’s werelds grootste beursgenoteerde BTC-bezitter, de afgelopen maand haar schatkist heeft uitgebreid met 155 BTC. Hiervoor heeft het in totaal 5,3 miljoen dollar uitgegeven. Dit brengt het totale bezit van de Amerikaanse softwareleverancier op 158.400 BTC.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,25 SOL of 34,56 ADA! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment