Bitcoin stijgt hard tot hoogste prijs dit jaar, beursfonds deze week?

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is vannacht hard gestegen tot een prijs die we dit jaar nog niet eerder hebben gezien. De stijging heeft alles te maken met een ontwikkeling in de strijd om een bitcoin beursfonds, dat de hype voor een mogelijke goedkeuring tot een nóg hoger niveau heeft laten stijgen. In deze ochtendupdate bekijken we hoe de bitcoin koers er momenteel voor staat. We belichten eveneens het nieuws dat de stijging grotendeels in gang heeft gezet en werpen een blik op de agenda voor vandaag.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin koers stijgt 4,10%

Bitcoin begon gisteren aan het begin van de avond op zijn gemak aan een klim omhoog. Vannacht rond 03:00 uur evenaarde bitcoin zijn jaarlijkse hoogtepunt van nipt onder de 36.000 dollar en dit bleek een katalysator te zijn voor een grotere stijging. Al snel steeg bitcoin namelijk tot een piek van 36.861 dollar. Zoals gezegd is dit een nieuw jaarlijks hoogtepunt voor bitcoin.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De grote stijging heeft gezorgd voor maar liefst 123 miljoen dollar aan liquidaties, die bijna allemaal afkomstig waren van short-posities.

Met de stijging heeft bitcoin het weerstandsniveau van grofweg 36.400 dollar omgetoverd tot steunniveau. Het volgende grote weerstandsniveau zal rond de 40.000 dollar liggen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 36.639 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 34.282. Ten opzichte van 24 uur geleden staat bitcoin momenteel 4,10 procent hoger.

Altcoinmarkt: chainlink boekt grootste winst

Iedere altcoin binnen de top 15 cryptocurrencies staat momenteel in het groen. Chainlink (LINK) mag zichzelf met een stijging van 8,17 procent de winnaar van de afgelopen dag noemen. De top 3 wordt aangevuld met polkadot (DOT) en polygon (MATIC) die respectievelijk 5,12 en 4,60 procent hebben gewonnen.

De andere cryptomunten uit de top 15 staan tussen de 2 en 4 procent in de plus en presteren minder goed dan bitcoin op het moment.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Crypto nieuws: BTC beursfonds goedkeuring deze week?

Bloomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas hebben gemeld dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die verantwoordelijk is voor het beoordelen van alle bitcoin beursfondsen, een kort tijdsbestek heeft vanaf vandaag t/m 17 november waarin ze potentieel alle 12 spot bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen tegelijkertijd goed kan keuren.

De ETF-gekte is hiermee nieuw leven ingeblazen en dat wordt momenteel sterk weerspiegeld in de stijgende bitcoin koers.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,72 LINK of 2,07 DOT! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Bitcoin vandaag: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding en toespraak

Vandaag om 14:30 uur wordt de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding uit de Verenigde Staten gepubliceerd. Deze wekelijkse indicator vertelt hoeveel mensen in de VS de afgelopen week een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd.

Verder zal Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, om 20:00 uur wederom een toespraak houden. Zijn uitspraken zouden kunnen leiden tot prijsschommelingen in de BTC koers.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment