‘Bitcoin stijging kan zelfs impact hebben op niet-investeerders’

Louise de Graaf


In nog geen twee maanden tijd is de bitcoin koers gestegen van ongeveer 40.000 Amerikaanse dollar naar 70.000 dollar. Voor veel mensen zal dit genoeg reden zijn voor een feestje. Maar niet voor analisten van JP Morgan; die verwacht dat het hierdoor langer zal duren voordat de Amerikaanse centrale bank de rentes zal verlagen.

“Fed gaat rentes niet verlagen door bitcoin”

Dat claimt MarketWatch, die een mededeling aan klanten van de Amerikaanse investeringsbank heeft ingezien. JP Morgans hoofdstrateeg, Marko Kolanovich, is ervan overtuigd dat de flink gestegen koers komt door te veel speculatie. Dit zou een signaal kunnen zijn dat het helemaal nog geen tijd is om de rentes te verlagen; dat zou de inflatie alleen maar opnieuw aan kunnen wakkeren.

Bovendien zou de markt kwetsbaar zijn voor een correctie. Investeerders zijn volgens Kolanovich namelijk té enthousiast, wat naast aan bitcoin (BTC) ook te zien zou zijn aan ‘speculatieve technologie-ETF’s’.

De Amerikaanse Federal Reserve zoekt daarom naar overtuigende signalen dat het inflatiepercentage voor een langere termijn laag zal blijven. Dat maakte Jerome Powell, de directeur van de centrale bank, afgelopen donderdag bekend. Pas dan zouden de rentes verlaagd kunnen worden. De volgende vergadering van de centrale bank vindt volgens de kalender plaats op 19 of 20 maart.

Heel cryptoland is optimistisch

Tegelijkertijd concluderen analisten van Deutsche Bank juist het tegenovergestelde, volgens MarketWatch. Hogere koersen van financiële activa zouden er juist voor kunnen zorgen dat centrale banken sneller bereid zijn om de rentes te laten dalen. Dat is gunstig voor activa, en dus ook voor bitcoin (BTC).

In ieder geval is het optimisme in cryptoland duidelijk merkbaar. De handelsvolumes zijn weer beland op de niveaus van de vorige all-time highs uit 2021, wat ongetwijfeld zal komen door het nieuwe prijsrecord van afgelopen week.

Steeds meer analisten zijn er nu van overtuigd dat ‘altseason’ is begonnen. Dat zou betekenen dat altcoins nu beter zouden gaan presteren dan bitcoin.

Het bericht ‘Bitcoin stijging kan zelfs impact hebben op niet-investeerders’ verscheen eerst op Crypto Insiders.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment