Bitcoin standvastig boven de $68.000, altcoins feesten

Louise de Graaf


Even leek het erop dat de bitcoin (BTC) koers een flinke uitschieter naar boven ging maken, maar dat bleef uit. Wel werd een nieuwe hoogtepunt van boven de $70.000 aangetikt. Sindsdien is de BTC koers stabiel gebleven, en zoals we wel vaker zien, zijn altcoins daardoor in sommige gevallen flink aan het bewegen.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met een mooie 0,1% gestegen naar $2,73 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €62.513 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 1,83%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $68.335.

De hardste stijgers, waaronder GRT

The Graph (GRT), NEAR Protocol (NEAR), Render (RNDR) zijn vandaag de hardst gestegen cryptocurrencies uit de top. Alledrie staan ze met dubbele cijfers in het groen, wat benadrukt dat vandaag weer een goede dag is voor de cryptomarkt.

  • GRT is met maar liefst 19,2% gestegen tot $0,40
  • NEAR is met 15,3% gestegen tot $6,19
  • RNDR is met 12,5% gestegen tot $11,70

Alle drie de munten beleven daarnaast sowieso een goede maand. RNDR staat bijvoorbeeld over de afgelopen 30 dagen met 158% in de plus. Ook GRT doet het met 148% erg goed.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

De hardste dalers, waaronder UNI

Kaspa (KAS), Uniswap (UNI) en Stacks (STX) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 4,1%, 3,8% en 3,1% gedaald. De dalingen zijn vandaag dus op zijn zachtst gezegd bescheiden. Er is geen sprake van heftige crashes vandaag in de top 50.


Crypto radar: Bitcoin nieuwe all-time high, memecoins stoten door

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

20 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €20,- gratis!


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws van vandaag heeft te maken met de mogelijke komst van Ethereum ETF’s. Het lijkt erop dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in gesprek is gegaan met fondsbeheerders. Goed nieuws, maar de kogel is zeker nog niet door de kerk.

Volgens experts is de komst van Ethereum ETF’s nog discutabel, zeker op de korte termijn. Desalniettemin blijft de hoop in leven dat de Ethereum ETF’s later dit jaar hun opwachting maken op de Amerikaanse beurs.

Dit zou een gigantische impact kunnen hebben op de ETH koers, zoals we dat eerder bij BTC zagen.


Post Views: 1.154Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment