bitcoin stabiliseert rond $40.000 na recente crash

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is aan het stabiliseren nadat de prijs eergisteren een maandelijks dieptepunt van $38.700 bereikte. Momenteel bevindt de koers zich nabij de $40.000, waarbij de psychologische grens van tijd tot tijd doorbroken wordt. Momenteel staat de prijs van één bitcoin op $39.900.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Blik op de crypto markt

Op het moment van schrijven is de crypto markt aardig stabiel. De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 0,2% gestegen naar $1,626 biljoen in de afgelopen 24 uur. De twee grootste munten van de crypto markt, bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) lijken zich eindelijk gestabiliseerd te hebben na een tumultueuze week.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €36.850 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 0,4%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $39.950. 

Ethereum doet het iets minder goed, met een daling van 1,2% over de afgelopen 24 uur. Vergeleken met de 12,8% daling van de laatste zeven dagen, valt dit echter mee.

De hardste stijgers, waaronder bittensor

Bittensor (TAO), OKB (OKB) en maker (MKR) zijn de drie hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50. In de afgelopen 24 uur zijn de drie flink in waarde toegenomen:

  • Bittensor is met 11,1% gestegen naar $344,-;
  • OKB is met 5,6% gestegen naar $49,80
  • Maker is met 3,7% gestegen naar $2.114,80;

Over de afgelopen periode is het verschil daarentegen nog veel groter. Bittensor staat maar liefst 37,7% in de plus over de afgelopen zeven dagen, terwijl OKB juist 8,3% in de min staat. Maker nam de afgelopen week met 4,6% in waarde toe, maar knalde over de afgelopen maand nog veel harder, met een stijging van 46,4%.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

De hardste dalers, waaronder celestia

Celestia (TIA), injective (INJ) en toncoin (TON) zijn de hardst gedaalde tokens uit de top 50. In de afgelopen 24 uur daalden zij met respectievelijk 5,9%, 5,6% en 4,2%. Voor injective was de afgelopen week al helemaal geen succes. De token met een handelsvolume van $110 miljoen staat 17,4% in het rood over de afgelopen week.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak €10 gratis

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Een van de belangrijkste nieuwsartikelen die de afgelopen 24 uur op Crypto Insiders is verschenen betreft de ETF leegloop. Sinds de bitcoin spot ETF’s werden gelanceerd heeft Grayscales beursfonds een flinke leegloop meegemaakt. Investeerders kozen voornamelijk voor concurrenten, met lagere prijzen. Die leegloop lijkt nu eindelijk op te houden.

Post Views: 34Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment