Bitcoin, solana en deze koersen trotseren nepnieuws

Louise de Graaf


Het was gisteren een merkwaardige dag op de crypto markt. Een vooraanstaand nieuwsplatform meldde dat de aanvraag van Blackrock voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF), of beursfonds, was goedgekeurd.

De koersen schoten uit het dak, maar al heel snel bleek het om nepnieuws te gaan, en vervolgens zakten de meeste munten direct weer in.

We zagen daarmee eindelijk wat volatiliteit terugkeren in deze opvallend stille markt, maar het was niet de volatiliteit waar gehoopt op werd. Dit leidde tot een aanzienlijk aantal liquidaties van zowel short als long posities.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 0,6% naar $1,09 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 136% naar $58,4 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 50,7%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 47 naar 52, een teken dat de angst iets afnam.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin koers blijft stijgen ondanks nepnieuws

Bitcoin (BTC) lag gisteren nog onder de $28.000 toen het nepnieuws naar buitenkwam. Binnen een kwartier steeg de koers met 7,5% naar een piek van $30.000. Een halfuur later lag de koers alweer terug op de $28.000.

Toch valt het op dat de $28.000 standhield. Na een incident als dit, is het vrij normaal om een wat heftigere correctie te zien door alle liquidaties. In tegenstelling tot de verwachtingen bleef bitcoin gestaag stijgen, maar de koers heeft nog wat moeite om de $28.500 te heroveren.

Op het moment van schrijven zakt de BTC koers iets en komt uit op $28.243 op Bybit en €26.774 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,6% in de plus.

Ondanks de hevige koersschommeling, lijkt het marktsentiment iets te verbeteren en worden analisten langzaam weer positiever.

Voor het eerst in de geschiedenis van bitcoin komen zoveel moving averages samen:

Solana wederom hardste stijger crypto top 10

De meeste andere crypto uit de top 10 konden echter niet deze opwaartse trend volhouden. Ethereum (ETH) komt met $1.583 op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Cardano (ADA) zakt met 0,6% naar $0,25 en ripple (XRP) daalt met 0,7% naar $0,492.

Solana (SOL) is de uitzondering. De SOL koers brak gisteren al uit voordat het bovengenoemde incident plaatsvond en bleef vervolgens verder stijgen. De SOL koers staat met een prijs van $24,13 vandaag maar liefst 4,5% in de plus.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin SV blijft hardste stijger crypto top 100

In de top 100 kleuren vandaag ongeveer net zoveel koersen rood als groen. De grootste verliezers zijn maker (MKR), met een daling van 5,3%, trust wallet (TWT), met een daling van 7%, en thorchain (RUNE), met een daling van 7,3%.

Daarentegen hebben we ook nog enkele uitschieters. Apecoin (APE) stijgt met 4,7% naar $1,12 en okb (OKB) stijgt momenteel naar $46,6 aan en staat daarmee 6,2% in de plus.

De sterkste presteerder uit de top 100 is vandaag bitcoin sv (BSV). Deze hard fork van bitcoin cash (BCH) stijgt met maar liefst 9,3% naar $40,2. De BSV koers staat zelfs 20% in de plus ten opzichte van een week geleden.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment