Bitcoin schittert als topinvestering van 2023

Louise de Graaf


Ondanks het feit dat bitcoin (BTC) de afgelopen maanden niet zo sterk heeft gepresteerd, staat de activaklasse nog steeds fors hoger dan aan het begin van het jaar. Sterker nog, het rendement van dit jaar overtreft elke andere activaklasse.

Bitcoin overstijgt traditionele activa

Met de afgelopen maanden in het achterhoofd zul je bijna vergeten wat voor opwaartse trend bitcoin heeft gekend dit jaar. 2023 werd geopend op een prijs van 16.541 dollar en staat nu maar liefst 69,7 procent hoger. In juli bereikte bitcoin zijn hoogste prijs van dit jaar van 31.847 dollar. Dit is maar liefst 93 procent hoger dan de openingskoers van 2023.

De New York Digital Investment Group (NYDIG), een financiële dienstverlener gespecialiseerd in crypto, heeft op 6 oktober een nieuw rapport naar buiten gebracht waaruit blijkt dat het rendement van bitcoin van dit jaar met kop en schouders boven die van traditionele activaklassen uitsteekt. Specifiek heeft NYDIG het rendement van 40 verschillende activaklassen vergeleken.

De ‘US Large Cap Growth’, ofwel de aandelen van grote Amerikaanse bedrijven die worden beschouwd als groeibedrijven, neemt de tweede plek in beslag met een rendement van 28,2 procent tot dusver in 2023.

Andere populaire investeringsklassen zoals de Amerikaanse aandelenmarkt, grondstoffen, cash en goud hebben eenieder een stuk minder goed gepresteerd dan bitcoin. Met rendementen van respectievelijk 12,2, 6, 3,8 en 1,1 procent is het contrast met bitcoin erg groot.

Nieuwe grote BTC stijging

Na een grote opwaartse beweging in het eerste kwartaal van het jaar, handelt bitcoin al sinds eind maart in een groot bereik van tussen de 25.000 en 32.000 dollar. De afgelopen weken klimt de koers langzaam omhoog nadat het in de 2e week van september tot het belangrijke steunniveau van 24.800 dollar daalde.

NYDIG doet in haar rapport ook een vooruitblik op wat een nieuwe grote opwaartse beweging in gang kan zetten. Volgens de financiële dienstverlener zijn met name de aankomende bitcoin halving en de mogelijke introductie van een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor BTC de factoren die een grote waardestijging teweeg kunnen brengen.

De bitcoin halving staat voor april volgend jaar op de agenda en in het eerste kwartaal moet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ook een eindoordeel vellen over zo goed als elke ETF-aanvraag die momenteel op het bureau van de toezichthouder ligt.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment