bitcoin schiet omhoog en nadert $70.000, markt bloeit op

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is uit het niets in beweging gekomen. De bitcoin koers is in korte tijd fors omhoog geschoten tot een piek van nipt onder de $70.000. Nu bitcoin is aangekomen bij zijn hoogste prijs in ongeveer anderhalve week heeft de cryptomarkt een flinke boost gekregen. Bijna alle cryptomunten kleuren groen, en er zijn talloze uitschieters.

Blik op de markt

  • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,75 biljoen dollar, wat 5,3% hoger is dan 24 uur geleden.
  • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 63.865 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 69.459 dollar. Bitcoin heeft nu 49,5% van de markt in handen. Dit percentage is iets gestegen sinds gisteren.
  • Er is voor 111,798 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dat is grofweg evenveel als 24 uur geleden.

De hardste crypto stijgers, waaronder WIF

De meeste altcoins leggen het af tegen bitcoin. De koning der cryptocurrencies staat 5,63% hoger dan gisteren, en de meesten staan minder overtuigend in de plus. Dat neemt niet weg dat er veel altcoins zijn die flink beter hebben gepresteerd dan bitcoin. De grootste top 50 stijgers zijn dogwifhat (WIF), internet computer (ICP) en arweave (AR). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

  • Dogwifhat (WIF): +23,18%
  • Internet computer (ICP): +19,39%
  • Arweave (AR): +18,47%
  • Near protocol (NEAR): +14,07%
  • Toncoin (TON): +12,48%

De hardste crypto dalers

Binnen de lijst van 50 grootste cryptomunten zijn er geen enkele dalers waarneembaar. Zelfs in de bredere top 100 is er slechts 1 munt onderuit gegaan, ronin (RON). Met een daling van 1,77% is het de enige daler van vandaag, een tekenend beeld voor de huidige staat van de markt.

$204 miljoen aan crypto geliquideerd

Bitcoin’s prijsstijging tot boven zijn all-time high van 2021 heeft tot een liquidatieberg van ruim $204 miljoen dollar geleid, zo blijkt uit data van Coinglass. Veel handelaren die hun zinnen hadden gezet op een lagere BTC koers hebben hun posities gedwongen gesloten. In totaal zijn meer dan $138 miljoen aan short-posities gesloten, en bijna $66 miljoen aan long-posities.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Eerder vandaag kon je lezen dat er bijna geen waarde wordt verplaatst op de Bitcoin blockchain, zo concludeerde crypto-analyseplatform Glassnode. Ondanks de relatief hoge bitcoin koers, die zich momenteel rond zijn recordhoogte van de vorige bullmarkt bevindt, staan weinig houders te springen hun bitcoins op de markt te dumpen.

Op dit moment bedraagt het gemiddelde volume per on-chain bitcointransactie, gemeten over 7 en 14 dagen, minder dan $200.000. Ter vergelijking, tijdens het hoogtepunt van de bullmarkt in 2021 overschreed dit volume de $1 miljoen.

Investeerders lijken bomvol vertrouwen te zitten dat ook dit keer de Bitcoin halving, die volgende maand plaats zal vinden, tot een (verdere) explosieve stijging zal leiden.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto op Bitvavo

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment