Bitcoin profiteert van €80 miljard groei

Louise de Graaf


Het was weer een wilde week in cryptoland. De bitcoin koers maakte een bizarre beweging, en in de dagen erna draaide het sentiment op de markt vrij onverwacht positief. In dit overzicht bekijken we de ontwikkelingen van de koersen in de afgelopen week. Welke crypto was de hardste stijger?


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin wint terrein, markt groeit met 80 miljard euro

Maar eerst een kort overzicht van de huidige stand van zaken. De totale waarde van alle cryptovaluta samen was een week geleden 990 miljard euro. Op het moment van schrijven is dat 1,07 biljoen. Dat is een toename van 80 miljard euro.

7 dagen geleden was het gemiddelde handelsvolume 12,8 miljard euro. Op het moment van schrijven is dat 39,5 miljard euro. De piek van deze week lag op dinsdag met bijna 60 miljard euro.

De actuele bitcoin prijs is 28.177 euro op cryptobeurs Bitvavo. Dat is ongeveer 9% hoger dan 7 dagen geleden.

Bitcoin heeft deze week terrein gewonnen ten opzichte van de altcoins. De waarde van bitcoin is nu 51,3% van de totale markt, ten opzichte van 49,8% 7 dagen geleden. Dat is het hoogste punt van de afgelopen 3 jaar.

Hardste stijgers: Solana profiteert van goed nieuws

Veruit de hardste stijger van de afgelopen 7 dagen in de top 50 is bitcoin SV (BSV). De zogenoemde hard fork van Bitcoin steeg de afgelopen week met 57% in waarde.

De tweede hardste stijger is een iets grotere altcoin, namelijk solana (SOL). De nummer 7 van de markt wist deze week verrassend met 30% in waarde te stijgen. Solana lijkt hiermee flink te profiteren van het positieve nieuws van de afgelopen week, waaronder de afwijzing van de rechtszaak tegen twee Ripple-topmannen. Dit nieuws had een positief effect op de algehele markt.

Op plek 3 vinden we chainlink (LINK) met een stijging van 24,6%. Een duidelijke reden, anders dan het bovengenoemde positieve nieuws, lijkt er voor LINK niet te zijn.

Hardste dalers: Shiba inu een van de hardste dalers

Dat het een relatief goede week was blijkt wel uit het lijstje met hardste dalers. Zo was de hardste daler nummer 49, algorand (ALGO). Die altcoin staat namelijk slechts 3,7% in de min ten opzichte van een week geleden.

Internet computer (ICP) op plek 34 daalde met 2,2%. En shiba inu (SHIB) staat 1,8% in de min.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment