Bitcoin prijsstijging levert grootste bezitter honderden miljoenen op

Louise de Graaf


Iedere bitcoin (BTC) bezitter heeft de afgelopen dagen de waarde van zijn investering weer zien stijgen. De bitcoin koers heeft deze week veel mensen weten te verbazen met zijn stijging tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt van om en nabij de 38.000 dollar. MicroStrategy, ’s werelds grootste beursgenoteerde bitcoin-bezitter, ziet de waarde van zijn totale investering met een onvoorstelbaar bedrag toenemen.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Gigantische ongerealiseerde bitcoin winst

De Amerikaanse softwareleverancier, dat genoteerd staat op de NASDAQ-beurs, heeft een totaal van 158.246 BTC in handen. Deze gigantische stapel is opgebouwd door middel van talloze aankoopmomenten. In augustus 2020 kocht MicroStrategy voor het eerst bitcoin en de meest recente aankoop was vorige maand.

Het totale BTC-bezit van MicroStrategy droeg aan het begin van de week een waarde van grofweg 5,46 miljard dollar. Tegen de huidige BTC koers van zo’n 37.330 dollar staat de bitcoin-stapel gelijk aan een totaal van 5,91 miljard dollar. Dit betekent dat de totale waarde met 450.000 dollar is toegenomen dankzij de koersstijging van deze week.

MicroStrategy heeft in totaal 4,69 miljard dollar uitgegeven om tot een huidig bezit van 148.246 BTC te komen. De totale winst staat momenteel dus gelijk aan zo’n 1,22 miljard dollar. Vanzelfsprekend is dit een ongerealiseerde winst, wat ook wel ‘papieren winst’  wordt genoemd, aangezien de bitcoins nog altijd in bezit van het bedrijf zijn. Pas wanneer MicroStrategy besluit om (een deel) te verkopen, kan er van een gerealiseerde winst gesproken worden.

De gemiddelde aankoopprijs van MicroStrategy ligt op 29.582 dollar per bitcoin. Tegen de huidige koers van 37330 dollar mag het bedrijf dus een winst van 7.748 dollar per bitcoin opschrijven.

BTC strategie MicroStrategy

De focus van MicroStrategy ligt echter voor de volle 100 procent op het uitbreiden en vasthouden van hun gigantische bitcoin-positie. Hun bitcoin-strategie is gericht op de lange termijn en wordt niet beïnvloed door de kortetermijnschommelingen van de bitcoin koers.

Bij de recente kwartaalcijfers liet Andre Kang, Chief Financial Officer van MicroStrategy, nog weten dat het bedrijf gemotiveerd is om hun bitcoin-strategie voort te zetten:

‘’Onze toewijding om bitcoin te verwerven en vast te houden blijft sterk, vooral met de veelbelovende achtergrond van mogelijk toenemende institutionele adoptie.’’

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment